Fiul cel mic al lui Florin Călinescu, Luca, s-a sinucis

Fiul cel mic al lui Florin Călinescu, Luca, s-a sinucis

Fiul cel mic al actorului Florin Călinescu s-a sinucis, la Praga, unde lucra la producția unui scurtmetraj. Luca avea numai 24 de ani și, se pare, suferea de depresie.

Luca Călinescu studia filmul la "John Moores University" din Liverpool. El a participat la câteva cursuri de cinematografie la universitatea pe care a absolvit-o fratele său. Fiul cel mic al lui Florin Călinescu era la Praga, pentru a filma un scurtmetraj, primul proiect important din cariera sa. Potrivit Cancan, Florin Călinescu încearcă acum să primească o aprobare pentru o slujbă religioasă pentru Luca, lucru care nu este admis în cazul sinucigașilor. Trupul neînsuflețit al tânărului va fi repatriat zilele viitoare. Conform prietenilor lui Florin Călinescu, familia nu ar crede în ipoteza sinuciderii.  Teatrul Mic din Capitală, al cărui director este Florin Călinescu, a transmis un mesaj de condoleanţe familiei. "Colectivul Teatrului Mic îşi exprimă regretul pentru plecarea prematură dintre noi a lui Luca Călinescu. Gândurile noastre calde se îndreaptă acum către familia îndoliată, alături de care suntem în această cumplită încercare. Dumnezeu să-l odihnească în pace", au scris reprezentanţii teatrului. Florin Călinescu, despre fiii săi: "Îi cresc altfel" În urmă cu numai două săptămâni, actorul și fosta vedetă TV a vorbit despre fiii săi.

"Îi cresc altfel. Nu-mi place să-i laud, îi las pe alţii să o facă. De fiul meu cel mare au vorbit oameni valoroşi (n.r. - Paul Mccartney). Sper să reuşească și ăsta mic, Luca. La vară o să facă parte dintr-o echipă internaţională care va turna o coproducţie în Praga", spunea Florin Călinescu. Într-una dintre puținele ocazii în care au apăut la televizor, în 2009, băieţii lui Florin Călinescu au venit la „Happy Hour” pentru a vorbi despre preocupările lor artistice. Luca spunea că se pricepe la actorie și că vrea să intre în lumea filmului. „M-am gândit să studiez în România, deoarece ar fi fost mai ușor, dar tatăl meu m-a sfătuit să studiez în străinătate”.

Asemeni fratelui său Petru, Luca a urmat Școala Americană. Cătălin Măruță sublinia că fiii lui Florin Călinescu sunt niște tineri foarte ascultători și modești, deși tatăl lor este o vedetă. „Ei sunt mult mai școliți ca mine, mult mai serioși și mult mai talentați”, spunea despre fii săi Florin Călinescu. „Copiii mei n-au avut tot ce și-au dorit. Au avut mâncare, au avut săpun, au avut minge de fotbal... Dar nu-i nomal să-i dai tot”. În ceea ce privește hotărârea ca Luca și Petru să studieze în străinătate, directorul Teatrului Mic din București spunea că și-a dorit ca ei să facă tot ce nu a reușit el. „În primul rând să facă școală, de la clasa întâi, până la clasa a XII-a. Eu n-am putut, fiind înregimentat în comunism, să urmez un regim școlar coerent. I-am întrebat ce vor să urmeze, unul a spus «vreau să cânt», celălalt, «vreau teatru, cinema». Le-am zis, hai acolo unde s-au inventat. La noi sunt locuri puține și criterii diluate”. Luca, în dreapta, cu ochelari, alături de fratele său mai mare și de mai mulți prieteni Nu este prima tragedie în familia Călinescu. În anul 2005, soția actorului, Ana-Maria Călinescu a murit din cauza unui cancer la gât, la numai 47 de ani. Tragediile din viața lui Călinescu nu s-au oprit aici. În 2010, el și-a pierdut părinții. Unul dintre filmulețele realizate de Luca Călinescu: <iframe src="http://www.youtube.com/embed/UYJNy7vD0to" frameborder="0" height="315" width="633"></iframe> <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/gCUe37moIg0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="633" height="349" frameborder="0" scrolling="no" src="http://happyhour.protv.ro/video/get-video/video_url_identifier/8406/video_player_div/videoPlayer/video_player/cme/player_dimension/600X338/video_embed/1/article_category_url_identifier/EMBED"></iframe><br><a title="Florin Calinescu a venit cu fiii lui pe Happylica" href="http://happyhour.protv.ro/video/florin-calinescu-a-venit-cu-fiii-lui-pe-happylica.html">Florin Calinescu a venit cu fiii lui pe Happylica</a> pe <a title="happyhour.protv.ro" href="http://happyhour.protv.ro/">happyhour.protv.ro</a>

Ne puteți urmări și pe Google News