Societatea Redivivus Metal SRL, controlată de Liuba Stănescu ar fi făcut o evaziune de aproape 4 milioane de lei prin tranzacții fictive pe care le făcea cu alte firme. Obiectul de activitate al societății era comerțul cu ridicata a metalelor si minereurilor metalice, se arată într-o anchetă demarată de BZI.

Firma lui Stănescu se ocupa cu tot ce ținea de fier vechi, țevi sau cazane, produse care puteau fi valorificate. După controalele efectuate de inspectorii de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi, s-a descoperit că societatea avea obligații la stat de peste 2 milioane de lei, la care se adaugă un milion de lei rezultat din neacordarea dreptului de deducere a TVA.

Evaziunea cu TVA a fost facuta prin intermediul mai multor firme fantoma: Alcapone SRL, Europlan Invest SRL, Autodravas Impex SRL, Logistic Metconf SRL, Perla Vie SRL, Meldi Impex SRL, Remat Lupu Grup SRL, Meridian Smart SRL, Comesad Construct SRL, Aurovox SRL, Euroconexion SRL, Mimiche SRL, Construct 2000 SRL, Remat Lupu Grup SRL, Colect Industrial SRL, Lavydan S.D. Company, Mega Top SRL sau Cristalina Metal SRL.  

Toate aceste firme încheiaseră tranzacții cu Redivivus Metal SRL. Societatile respective nu aveau utilaje sau bunuri care să susțină activitatea de comerț.De asemenea, nu aveau salariați, motiv pentru care activitatea lor a fost considerată ănereală.

În plus, firmele implicate in evaziune nu aveau nici macar mijloace de transport sau depozite pentru marfuri. Totodată, societățile respective aveau deja plangeri penale.