Gabriela Firea pare că salută gestul lui Călin Popescu Tăriceanu și a garantat că nu va face niciodată „afirmații dezagreabile” la adresa liderului ALDE.

„Dacă domnul președinte Tăriceanu a anunțat astăzi că va candida la primăria Capitalei, eu nu pot decât să constat acest lucru. Nu voi face niciodată afirmații dezagreabile la adresa domniei sale, am colaborat în diferite etape și sunt convinsă că voi mai colabora. Nu știu exact care este garnitura de candidați de la sectoare”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Recent, Tăriceanu a spus că „doamna Firea este cu un ochi la Primărie și cu un ochi la președinția PSD”. Edilul Capitalei s-a amuzat pe seama acestei declarații, afirmând că „asta înseamnă că am strabism”. „Cred că a fost o glumă a domnului Călin Popescu Tăriceanu. Eu îl respect foarte mult și nu se va opri acest respect pentru că a făcut astăzi câteva declarații”, a mai spus ea.

Caută Firea supremația în PSD?

Gabriela Firea a anunțat că dacă și-ar dori să candideze pentru funcția de președinte al PSD, ar face un mesaj public și că, acum, nu este cazul, deoarece dorește să se concentreze doar pe activitatea de primar.

„Concret, pentru că m-ați întrebat dacă mi-aș dori să intru în competiția pentru conducerea PSD, aș face-o, cu subiect și predicat, nu m-aș ascunde, nu aș participa la jocuri de culise, aș depune o solicitare către actuala conducere să accepte la registratura partidului și candidatura mea. Nu este cazul. Am spus-o și o repet pentru cei care se fac că nu înțeleg.

Mă interesează doar să-mi fac treaba la Primăria Capitalei, să rezolvăm multele probleme din Capitală. Unele și-au găsit rezolvarea, altele sunt în curs de a fi rezolvate. Un om serios nu poate să spună că e full-time primar general, dar că are și timp pe parcursul unei zile să se ocupe și de conducerea unui partid. Eu așa gândesc. Să fii primar înseamnă să fii permanent în activitate”, a mai declarat Firea, la Antena 3.