Liberalul Dan Cristian Popescu mai spune că, la ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea a introdus în ultimul moment pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care a vrut să ia Amfiteatrul Mihai Eminescu şi Parcul Naţional din administrarea Consiliului Local al Sectorului 2.

“Pretextul oficial invocat de Firea pentru preluarea Parcului Naţional era acela de amenajare de fun-zone pentru UEFA EURO 2020. Neoficial, Firea se pare că vrea să-i dea o mână de ajutor deputatului PSD Mihăiţă Vîrză, care, prin intermediul unor fundaţii, se pare că ar administra ilegal mai multe terenuri de sport de pe raza sectorului 2, dintre care un teren de minifotbal cu nocturnă aflat chiar în Parcul Naţional”, se mai arată în comunicat.

Potrivit unor surse neoficiale, în momentul în care a constatat că Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, a început demersurile pentru intrarea în legalitate şi trecerea terenurilor de sport în administrarea Consiliului Local Sector 2, deputatul PSD Mihăiţă Vîrză a început să facă trafic de influenţă în rândul consilierilor locali de la sectorul 2 pentru a nu vota un proiect de hotărâre care îl lăsa fără terenurile de sport.

De un an jumate încerc să găsesc o soluţie ca să readuc terenurile în administrarea Primăriei. În timpul derulării procedurilor pentru recuperarea terenurilor, la biroul meu din cadrul Primăriei Sectorului 2, am fost vizitat de domnul deputat Vîrză Mihăiţă, membru fondator al Fundaţiei Cleopatra, care mi-a cerut în mod direct să opresc aceste demersuri prin care urmăream să readuc aceste terenuri în folosinţa Consiliului Local al sectorului 2. Am solicitat organelor competente să verifice dacă domnul deputat şi-a folosit influenţa asupra consilierilor locali pentru blocarea hotărârii de consiliu local ce ar fi oprit folosirea ilegală a terenurilor de sport de către fundaţiile controlate de deputatul PSD, prin influenţarea votului din şedinţa Consiliului Local al Sectorului 2 din data de 20 martie 2018”, a declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2.

Constatând că riscă să rămână fără o sursă de venit din exploatarea ilegală a terenurilor de sport, Mihăiţă Vîrză s-ar fi dus la Gabriela Firea să îl ajute. Aceasta a găsit soluţia şi a vrut să ia Parcul Naţional cu totul pentru nişte amenajări pentru UEFA EURO 2020, dar şi să-i salveze afacerile deputatului Vîrză din Sectorul 2.

Proiectul lui Firea nu a trecut în CGMB, datorită voturilor împotrivă ale consilierilor generali PNL şi USR.