Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMULEȚ de GROAZĂ la Spitalul Județean Piatra Neamț. Președintele CJ cere explicații
FILMULEȚ de GROAZĂ la Spitalul Județean Piatra Neamț. Președintele CJ cere explicații

FILMULEȚ de GROAZĂ la Spitalul Județean Piatra Neamț. Președintele CJ cere explicații

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț a cerut, ieri, managerului Spitalului Județean de Urgență (SJU), un raport urgent despre situația din secția de pediatrie a spitalului, după apariția unui filmuleț cu câțiva gândaci în salon.

„Am cerut explicații de la toți factorii implicați pentru a lămuri ce anume s-a întâmplat, însă informațiile pe care le-am primit au fost insuficiente și contradictorii, nu au fost de natură să clarifice lucrurile și cine anume se face vinovat. Prin urmare, am decis să fac o vizită inopinată la Spitalul Județean, să văd personal cum arată saloanele, să discut cu pacienții și aparținătorii, iar în urma acestei deplasări am decis să dispun o anchetă pentru a afla cum de s-a ajuns aici, iar cei care nu și-au făcut treaba corespunzător să fie sancționați”, a declarat Ionel Arsene, care s-a arătat indignat de situația de la unitatea medicală aflată în subordinea CJ.

Săptămâna trecută a apărut în mediul on-line un filmuleț pus de părintele unui copil internat în secția de pediatrie, în care se văd câțiva gândaci, unul dintre ei chiar pe un pătuț. Managerul interimar al spitalului, Liviu Negelschi, a declarat că situația a apărut ca urmare a lucrărilor care se efectuate în subsolul secției și la mansardă, dar și a sistemului de conducte vechi, pe lângă care pot veni gândacii din subsol sau mansardă.

La Pediatria Consiliului Județean Neamț se derulează un amplu program de reabilitare și extindere, ceea ce face ca astfel de situații să devină mai greu de controlat. Managerul interimar al spitalului susține că o posibilă cauză a apariției gândacilor este tocmai faptul că aceștia pot veni din mansardă sau de la subsolul clădirii, acolo unde este spălătoria.

Președintele Consiliului Județean Neamț a cerut antreprenorului care se ocupa de lucrarea de reabilitare a Pediatriei să dubleze numărul de echipe pentru a finaliza lucrarea în cel mai scurt timp posibil.

„Le-am cerut și cadrelor medicale să acorde o atenție sporită copiilor, pentru a evita astfel de situații pe viitor. Consiliul Județean Neamț asigură întreaga finanțare pentru acest proiect și mă aștept de la toți factorii implicați, fie că vorbim de conducerea spitalului, de constructor sau cadre medicale, să trateze această situație cu maximă responsabilitate”, a mai spus Ionel Arsene.