A doua zi după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, la o petrecere dintr-un club de noapte din New York, unde evolua "Tommy Dorsey Orchestra", un saxofonist, Jimmy Doyle (Robert De Niro), o întâlneşte pe Francine Evans (Liza Minnelli), o cântăreaţă debutantă.

Jimmy se îndrăgosteşte de Francine, o însoţeşte la o audiţie şi o acompaniază cu saxofonul, iar proprietarul îi angajează pe amândoi. Relaţia lor începe să meargă bine, dar tendinţa spre violenţă a bărbatului face ca certurile să devină tot mai dese. Când Francine rămâne însarcinată, Jimmy realizează că nu este pregătit să fie tată şi soţ şi îi abandonează.

Câţiva ani mai târziu, Doyle ajunge un renumit muzician de jazz şi proprietar de club, iar Francine o cântăreaţă de succes. Ei se reîntâlnesc şi înregistrează melodia lui Jimmy, "New York, New York".

Filmul după care Scorsese s-a apucat de droguri

Martin Scorsese a regizat "New York, New York" la un an după succesul "Taxi Driver", dar musicalul s-a dovedit un eşec de boxoffice.

Insuccesul l-a dus pe regizor la depresie şi la consum de droguri. La lansarea pe DVD a filmului, în 2005, regizorul a explicat că voia să aducă un omagiu musicalurilor clasice de la Hollywood şi a recunoscut că nara ţiu nea nu a mulţumit pe toată lumea.

Tema muzicală a filmului şi-a găsit propriul succes, atât în interpretarea Lizei Minelli, cât şi a lui Frank Sinatra, care a înregistrat în 1979 un cover al piesei.

16.20 – MGM