FILMUL EVZ: Inamicii publici

FILMUL EVZ: Inamicii publici

Bazat pe romanul lui Bryab Burrough, filmul evocă adevărata poveste a celebrului spărgător de bănci John Dillinger.

În timpul Marii Depresiuni, John Dillinger (Johnny Depp) a jefuit bancă după bancă, devenind ţinta numărul unu a FBI-ului condus de J. Edgar Hoover (Billy Crudrup). Nimeni nu-i putea stăvili pe gangster şi pe banda sa. Nicio închisoare nu-l putea reţine dincolo de gratii. Erau vremuri periculoase, iar îndrăzneala şi curajul său nesăbuit îl făcuseră să devină în ochii oamenilor un fel de haiduc care lua de la bănci ceea ce băncile luaseră cu rapacitate de la ei.

Mai presus de toţi, Billie Frechette (Marion Cotillard) îl considera un erou şi-l iubea, fascinată de modul în care se juca el cu moartea şi pericolul. În vreme ce aventurile bandei lui Dillinger - în care au intrat mai târziu sociopatul Baby Face Nelson şi tâlharul Alvin Karpis - îi înfiorau pe mulţi, Hoover a considerat că prinderea lor este cel mai bun prilej de a ridica nou-înfiinţatul Birou de Investigaţii la statutul de forţă de poliţie ce poate activa la nivel naţional.

Hoover este cel care l-a declarat pe Dillinger primul inamic public numărul unu şi l-a trimis pe agentul Purvis (Christian Bale) pe urmele lui. Cu ajutorul câtorva trădători, acesta reuşeşte să-şi încolţească prada. Când totul a fost rezolvat, întreagă ţară a înţeles că moartea unuia dintre eroi înseamnă naşterea unei legende. 21.00 - HBO <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Q8xOgO7_eT8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News