Evenimentul Zilei > Social > Filmele de la Cannes vin la București!
Filmele de la Cannes vin la București!

Filmele de la Cannes vin la București!

Veste bună pentru cinefili! La doar câteva zile după ce a fost proiectat pe Coasta de Azur, filmul „Comoara” al celebrului regizor român Corneliu Porumboiu va putea fi văzut, în premieră națională, în Capitală. Pelicula va fi proiectată ca o avanpremieră la ediția din toamnă a festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest”

Comedia „Comoara” trebuia să fie, inițial, un film documentar. „Un prieten de-al meu, Adrian Purcărescu, care este și actor și regizor, mi-a spus despre o legendă, potrivit căreia, oamenii din localitatea străbunicilor săi și-au îngropat comorile înainte de venirea comuniștilor. Am luat o echipă de filmare, ni s-a alăturat și un specialist cu un detector de metale și, cu toții, am plecat în căutarea comorii. Nu am găsit-o, așa că am decis să facem un film de ficțiune”, a spus Corneliu Porumboiu, într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al Festivalului de Film de la Cannes.

          Pelicula a fost proiectată joi, 21 mai, la secțiunea Un Certain Regard a festivalului de pe Coasta de Azur. Dar cinefilii bucureșteni nu mai au mult de așteptat până să poată vedea cu proprii ochi creația celebrului regizor.

În perioada 29 mai – 4 iunie, „Comoara” lui Porumboiu va rula la Cinema Studio, la Avanpremiera festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest”, care va avea loc abia în toamnă, în octombrie.

Alături de „Comoară” vor rula și câteva dintre cele mai apreciate titluri la Cannes, ediția din 2014, dar și o serie de scurtmetraje românești din programul Short Film Corner.

Cinefilii vor avea ocazia să (re)vadă: „Winter Sleep” (r.: Nuri Bilge Ceylan, distins cu Palme d’Or), „Mommy” (r. Xavier Dolan, distins cu Premiul Special al Juriului), „Leviathan” (r. Andrei Zviaghințev, care a primit Premiul pentru scenariu), „Les Combattants/ Love at First Fight” (r. Thomas Cailley, Premiul Quinzaine de Réalisateurs) și „White God” (r. Kornel Mundruczo, distins cu Premiul Un Certain Regard).