Evenimentul Zilei > International > Fiica unei victime a mafiei candidează la primăria Napoli! Promite că va elibera orașul de teribilul flagel al crimei organizate
Fiica unei victime a mafiei candidează la primăria Napoli! Promite că va elibera orașul de teribilul flagel al crimei organizate

Fiica unei victime a mafiei candidează la primăria Napoli! Promite că va elibera orașul de teribilul flagel al crimei organizate

Alessandra Clemente, fiica unei victime a mafiei, este în acest moment pe locul trei în sondajele de opinie locale.

Avocata în vârstă de 34 de ani este susținută de comuniști și alte grupuri de extremă stângă și și-a centrat campania pentru alegerile locale din octombrie pe lupta împotriva împotriva crimei organizate.
Din echipa ei fac parte o femeie al cărei fiu a fost ucis de mafie, dar și Antonio Piccirillo, fiul unui șef al mafiei locale care s-a remarcat prin lupta deschisă împotriva organizațiilor criminale.

Cum poate lupta o primăriță împotriva mafioților?

Clemente, care a fost membru pentru probleme de tineret al consiliului sub actualul primar, Luigi De Magistris, mizează pe votul tinerilor. „Avem dreptul de a fi prima generație care trăiește fărăCamorra”, a declarat Clemente pentru POLITICO într-un interviu telefonic.
Ea spune că au fost operate mii de arestări, „dar nu este suficient. Avem nevoie de investiții politice puternice și inteligente în educație și incluziune socială, astfel încât să putem elimina cel mai puternic atu [al mafiei] -trecerea de la tată la fiu, de generații. ”

Tragedia care i-a schimbat viața

Alessandra Clemente avea numai 10 ani când o tragedie i-a schimbat viața. A auzit focurile de armă care au ucis-o pe mama ei. În plină zi, femeia care mergea de mână cu băiețelul a fost ucisă într-un schimb de focuri între mafioți.

Camorra „a furat viitorul mamei mele pentru totdeauna”, a spus Clemente. „În fiecare zi ne fură tot viitorul în diverse moduri, mai mici, dar nu mai puțin importante, prin influențarea ofertelor de muncă, a afacerilor, prin droguri, prin negarea drepturilor.

„Camorra exploatează oameni foarte tineri, cu vârsta de 21, 22 de ani și îi încurajează într-o viață despre care ei cred că le oferă putere și succes, atunci când este de faspt o cale foarte rapidă către moarte sau închisoare”. Cea mai bună apărare, a spus ea, este incluziunea socială, locurile de muncă și oportunitățile. „Munca este cea mai bună armă împotriva drumului ușor al crimei organizate”.

Pandemia a sporit puterea mafiei

Pandemia coronavius ​​a accentuat șomajul și lipsurile în Napoli, iar mafia a încercat să exploateze sărăcia și să obțină sprijin prin distribuirea de alimente. Autoritățile orașului s-au luptat, a explicat Clemente, de exemplu, transformând o proprietate confiscată din clanul San Giovanni într-un „supermarket al solidarității”, de unde săracii au putut lua alimente în mod gratuit.

O ambiție este de a asigura o cotă mai mare pentru sudul fondului de recuperare a pandemiei din UE, de a îmbunătăți serviciile publice, prin angajarea unor profesori, asistenți sociali și ofițeri de poliție comunitari. Cu 209 miliarde de euro, Italia este cel mai mare beneficiar al numerarului din UE.

Ce șanse reale are activista Clemente?

Favorit în lupta pentru primîria Napoli rămâne, însă, Gaetano Manfredi, fost decan al Universității din Napoli Federico II. Și acesta este susținut de două partide de stânga Partidul Democrat și Mișcarea 5 Stele. Dacă va reuși să ajungă în turul II, Clemente ar pierde, potrivit sondajelor, cu 48 la sută la 52. Miracole s-au mai văzut, însă, iar Clemente, cotată acum la 18-22 la sută, are încă șanse să-l depășească pe candidatul preferat de centru-dreapta, procurorul Catello Maresca, care este creditat cu 20-25 la sută din voturi, scrie Politico.

O întrebare mult mai delicată este în ce măsură Clemente va reuiși să-și îndeplinească promisiunile. Activiștii cocoțați în funcții de conducere n-au prea dat mare satisfacție nicăieri în lume. Cât despre lupta împotriva mafiei, comuniștii o invocă la fiecare alegeri. Cu toate astea, rezultatele se lasă încă așteptate, deși stânga domină politica locală din Napoli încă din anii 1980.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: