Vineri, pe 9 decembrie, pe rolul Curții de Apel Craiova a fost înregistrat dosarul cu numărul 2128/54/2016, dosar în care au fost trimiși în judecată inculpații Dan Dumitrașcu (avocat), Diana Boerică, Gheorghe Chirfot, Ileana Moandă, Gabriela Iordache, Răzvan Țugui, dar și SC Yuko Group SRL, SC New Ribon Incorporated SRL și SC Lord House SRL. Ca parte vătămată în acest dosar figurează Direcția Generală a Finanțelor Publice Craiova. De asemenea, printr-un practician de insolvență, SC New Ribon Incorporated SRL s-a constituit în acest dosar atât parte civilă, cât și parte vătămată. Printre infracțiunile reținute de anchetatori se numără evaziunea fiscală, spălarea banilor, delapidarea sau falsul în înscrisuri sub semnătură privată, care ar fi fost comise de inculpați între anii 2011-2012.

Primul dosar, de doi ani pe rolul instanței

Trei dintre cei șase inculpați din acest dosar – Diana Boerică, Dan Dumitrașcu și Ileana Moandă, sunt inculpați într-un alt dosar, unul privind comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și înșelăciune. Acest dosar se află pe rolul Curții de Apel Craiova încă din noiembrie 2014, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru 9 ianuarie 2017.

Boerică, căutat prin interpol din 2014

La sfârșitul lunii ianuarie 2014, Genică Boerică a fost condamnat definitiv la zece ani de închisoare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA în valoare de peste 4,5 milioane de euro. Pe 28 aprilie 2014, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv la șase ani de închisoare pe Boerică într-un alt dosar privind obţinerea ilegală de rambursări TVA în cuantum de peste 2,65 milioane de lei de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Ulterior, în noiembrie 2016, același Genică Boerică a fost condamnat definitiv în lipsă la patru ani și jumătate de închisoare într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Boerică a fugit din țară înainte să fie condamnat în primul dosar, iar în prezent este căutat prin Interpol, realtează gds.ro