Fiecare român cu durerea lui. Scrisoarea săptămânii. Și eu l-am votat pe domnul Klaus Iohannis!

Fiecare român cu durerea lui. Scrisoarea săptămânii. Și eu l-am votat pe domnul Klaus Iohannis!

Înainte de a demonstra calitatea activității lor în folosul țării, parlamentarii noștri se prevalează de funcția lor politică. ”Parlamentul ticăloșit” își arată colții din nou!

Nu m-ar mira să vedem că și K. Iohannis poate fi suspendat din funcția de președinte pentru că începe să se amestece în treburile parlamentarilor și pentru că le-a devenit brusc indezirabil.

A plăcut sau nu felul în care a făcut politică Traian Băsescu, a fost criticat pentru felul în care și-a exercitat cele două mandate de președinte, a fost suspendat de două ori. Și totul se întâmplă nu pentru că unii nu sunt agreați de alții, parlamentarii nu mai sunt toți aceiași, nici echipa prezidențială nu mai este aceeași. Schimbarea oamenilor în politica românească se pare că nu rezolvă crizele politice și conflictele. Importante cred că sunt ideile care stau la fundamentul vieții noastre politice, cultura politică a oamenilor ajunși în funcții, care lipsește.

Se confirmă zi de zi că nici un om politic nu ia în considerare și nici nu respectă deviza unei lumi sănătoase: ”nimeni nu e mai presus de lege”. Gândirea duplicitară dintre actul politic și exercitarea lui naște monștri după cum se vede. Abia acum, la șase luni de la schimbarea președintelui, vor înțelege și românii că nu este suficient ca primul om în stat să fie charismatic, să împrăștie zâmbete în stânga și în dreapta, să fie mai puțin volubil. Categoric nu este suficient să-ți respecți prerogativele, alegând doar partea confortabilă din mandatul de președinte!

Traian Băsescu a fost un președinte luptător nu numai pentru că i s-a și potrivit acest comportament, dar, mai ales pentru că, negăsind în Constituție toate pârghiile care să-l ajute, a trebuit să găsească un stil propriu prin care să-i oblige pe parlamentari, pe oamenii politici români să lucreze și în folosul țării nu numai al lor propriu și să respecte litera legii. Cred că nu-i va fi ușor domnului președinte K. Iohannis. Politica românească nu este doar un concept care ar trebui să crească frumos pentru că ai aplicat toate incredientele rețetei.

Nu cred că merge așa și nu este suficient să dorești să faci o altfel de politică. Trebuie, probabil, lucrat la calitatea oamenilor politici. Prin educație, prin persuasiune, prin impunerea unor modele politice?. Probabil că președintele ar trebui ajutat cu strategii ale momentului dar și pe termen lung de către o echipă foarte bine pregătită, școlită la alte democrații europene, o echipă creativă, inspirată care să anticipeze adversitățile politice.

Se știe că cea mai bună apărare este ”atacul” dle președinte, în teatrul de război dar și în politică. Și aveți exemple dintre cele mai convingătoare chiar în aceste zile. Doresc președintelui României fermitate, constanță și bune alegeri în conduita sa politică. Cei mai buni strategi au fost cei care în timp de pace concep planuri de război și care se înconjoară de cei mai buni- dintre cei buni- luptători. Învingătorii vor lua totul sau nimic, dar destinul lor trebuie să fie înscris în stele.

Ana Duda, București

Agitație pentru răpirea din Burkina Faso

Tevatură mare la conducerea statului în urma răpirii unui cetățean român în Burkina Faso. De ce atâta agitație dacă n-a fost trimis acolo de câtre Statul Român? Asta se cheamă ipocrizie, atâta timp cât 400.000 de copii români nu merg la școală în mod regulat, 320.000 de copii trăiesc în sărăcie, aproape 25% dintre copii nu au ce mânca, cu ce se îmbrăca și încălța, iar peste 60.000 sunt separați de părinți. Pentru soarta acestora, pe conducătorii țării îi doare undeva mai jos de spate!

Cu stimă, M. Costea

La cules de mure

Când pădurea se rărește Și securea taie în plin De ce omul nu s-oprește? De unde atâta venin? În pădure este viață, Pădurea-i ocrotitoare Acolo vin să trăiască Și păsări și animale. Oamenii mereu găseau Ocrotire în pădure. Când străinii îi prigoneau, Acolo găseau scăpare. În pădure au rezistat Dacii noștri cei vestiți. Voi, oameni buni, ați uitat? Pădurea i-a ocrotit. Plânge bradul, plânge pinul, Ursul, lupul, vulpea, râsul, Capra Neagră și molidul, Omule, nu le-auzi plânsul? Să lăsăm securea jos, S-avem grijă de pădure. Mai bine luăm un coș, Haideți la cules de mure.

Elena Răcăreanu

Dragi cititori,

Această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresa: „Evenimentul zilei, Bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București”.

Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape!

Să aveți o săptămână minunată!

Simona Ionescu, redactor șef

 

Evenimentul zilei nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul scrisorilor primite de la cititori