Fetița româncă de cinci ani a fost ucisă de un adolescent. Tânărul, suspect pentru abuz, a recunoscut fapta. Detalii din anchetă

Fetița româncă de cinci ani a fost ucisă de un adolescent. Tânărul, suspect pentru abuz, a recunoscut fapta. Detalii din anchetă Sursa foto: arhiva EVZ

În timpul reconstituirii faptelor privind uciderea micuței Rose, principalul suspect, un adolescent de 15 ani, a mărturisit că a ucis-o pe fetița româncă de cinci ani.

Mai exact, în cursul dimineții de miercuri, 21 iunie, în timpul reconstituirii crimei împotriva micuței Rose, care a avut loc în Franța pe data de 25 aprilie, principalul suspect, un adolescent de 15 ani, a mărturisit că a ucis-o pe fetița româncă de 5 ani.

În urma interogatoriului, principalul suspect, un adolescent de 15 ani (suspectat pentru viol asupra unui minor în anul precedent), a recunoscut miercuri dimineața, în timpul reconstituirii, că a înecat copila în cada din baia apartamentului său, din Rambervillers (Vosges).

Micuţa Rose tocmai împlinise cinci ani înainte de a fi omorâtă

Fetița, de origine română, care tocmai împlinise cinci ani, era cea mai mică dintre frații săi, având o soră mai mare, Noémie (13 ani) și un frate nou-născut de 9 luni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rose, descrisă ca fiind „drăguță și adorabilă” se juca în după-amiaza zilei de 25 aprilie cu o minge într-un parc din apropierea casei ei, înainte de a dispărea. Familia, cu domiciliul în Metz în Moselle, a venit în vacanța școlară să lucreze într-o casă situată în centrul orașului Rambervillers și destinată închirierii.

Uciderea micuței Rose (5 ani) făcuse furori în orașul Rambervillers, din Vosgi.

La 20 de minute după ce a pierdut-o din vedere, mama i-a cerut fiicei mai mari să o găsească pe sora ei, dar fără succes. Căutările au fost demarate imediat. Un adolescent de 15 ani a declarat atunci că a văzut fetița.

Trupul neînsuflețit al micuţei Rose era într-un sac de plastic

Aproximativ o oră mai târziu, același tânăr a contactat poliția, afirmând că a găsit corpul micuței în fața casei sale. Cu toate acestea, corpul a fost de fapt descoperit în interiorul apartamentului său – situat la 300 de metri de casa părinților lui Rose – și nu în fața blocului, așa cum susținuse inițial. Trupul neînsuflețit era într-un sac de plastic.

Vecinii au spus că adolescentul suspectat de crimă obișnuia să „atragă fetițe în apartamentul lui sub pretextul că le va da o pisică”. El riscă o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, informează ladepeche.fr.