Fetița care și-a îngrijit frații în junglă. Acuzații grave la adresa tatălui vitreg

Fetița care și-a îngrijit frații în junglă. Acuzații grave la adresa tatălui vitreg Sursa foto: Dreamstime

Feița care a supraviețuit accidentului aviatic din luna mai din regiunea amazoniană și-a îngrijit frații timp de 40 de zile în junglă. Autoritățile au aflat că aceasta a trecut prin mai multe momente dificile din cauza tatălui ei vitreg.

Oamenii legii au descoperit că o fetiță, care a supraviețuit accidentului aviatic din luna mai din regiunea amazoniană, și-a îngrijit frații timp de 40 de zile în junglă. Copiii au fost dați dispăruți după ce avionul de mici dimensiuni în care călătoreau s-a prăbușit, provocând moartea mamei lor și a altor doi adulți.

Pocurorii l-au acuzat pe tatăl ei vitreg, Manuel Ranoque, că a abuzat-o pe fetița care a avut grijă de frații ei mai mici timp de cinci săptămâni în Amazon. Ranoque, care a fost arestat vineri, este acuzat că a abuzat de fiica sa vitregă încă de la vârsta de 10 ani.

Copiii, cu vârste cuprinse între 1 și 13 ani, au fost spitalizați timp de peste o lună după ce au fost salvați în iunie. Aceștia au ajuns în grija statului, potrivit Reuters.

Cum se simt copiii care au supraviețuit în junglă

Medicii au declarat că micuții sunt într-o „stare clinică acceptabilă”, dar că trebuie supravegheați. Cele două surori mai mari au făcut „vârful de febră” luni, iar copilul de 5 ani este „supravegheat din cauza unei posibile contaminări alimentare, a anunţat directoarea ICBF, Astrid Caceres.

„După două zile de îngrijiri, ei se află într-o dispoziţie bună, au colorat şi desenat, le place să vorbească, sunt foarte bine dispuşi”, a spus, într-o înregistrare video transmisă presei, adjunctul directorului Institutului Columbian al Protecţiei Familiei (ICBF), Adriana Velasquez.

Un lider indigen din localitatea vecină Vaupes a explicat și cum au reușit tinerii să supraviețuiască singuri în junglă.

„Aceasta este o pădure virgină, groasă și periculoasă... și ar fi folosit cunoștințele pe care le-au dobândit în comunitate, cunoștințele ancestrale, pentru a supraviețui”, a declarat el pentru publicația locală Cambio. „Mi-e foame” şi „mama a murit” au fost primele cuvinte adresate salvatorilor lor de cei patru copii.

Tinerii au fost căutați de 150 de soldați și 200 de voluntari din comunitățile indigene locale, precum și o echipă de 10 câini ciobănești belgieni, acoperind o suprafață de peste 323 km pătrați.