Evenimentul Zilei > Actualitate > Festivalul de muzică ușoară Mamaia reînvie sub patronajul Ministerului Culturii
Festivalul de muzică ușoară Mamaia reînvie sub patronajul Ministerului Culturii

Festivalul de muzică ușoară Mamaia reînvie sub patronajul Ministerului Culturii

Ediția 2019 a Festivalului național de muzică ușoară Mamaia are toate șansele să se defășoare în perioada 5-8 septembrie în zona Pavilionului Expozițional Constanța de la intrarea în stațiune. Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz, anunță că a transmis acordul cu privire la organizarea evenimentului în parteneriat cu Electrecord și Ministerul Culturii.

Vicepreședintele CJ Constanța, Claudiu Palaz (PMP), care s-a implicat în reînvierea Festivalului de la Mamaia spune că atât Ministerul Culturii cât și Electrecord vor fi parteneri în organizarea evenimentului, fără vreo contribuție fionaciară din partea Consiliului Județean. “Îmi doresc ca ediția 2019 a acestui festival să rupă blocajul  în care se află acest eveniment cultural de ani de zile. Prin adresa nr.588/02.05.2019, Ministerul Culturii și Identității Naționale și-a exprimat disponibilitatea de a acorda acestui eveniment patronajul”, explică vicepreședintele CJC, punând la dispoziție documentul de la minister.

 

Claudiu Palaz precizează, totodată, că CJC a recuperat de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, certificatul de înregistrare a mărcii nr. 113293 – Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia. “Acești pași fiind realizați mai rămâne foarte puțin pentru a debloca birocrația și a realiza Festivalul de la Mamaia. Sunt sigur că ministrul culturii, Daniel Breaz, va urgenta semnarea protocolului de colaborare și sustinere în vederea organizării Festivalului de la Mamaia ediția 2019. Acordul de principiu este dat, mai rămâne doar să învingem, cum spuneam, birocrația”, subliniază Palaz. De organizarea festivalului, inclusiv selecțiile, se va ocupa Electrecord.  

El face apel la factorul politic central să nu blocheze organizarea Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia, ediția 2019, mai ales că această organizare nu implică financiar Consiliul Județean Constanța. Consilierii județeni vor aproba doar locația festivalului și alocarea utilităților necesare. “Reînvierea acestui eveniment este un obiectiv pentru constănțeni și din acest motiv el trebuie sprijinit de toți factorii decizionali. Sunt sigur că toți vor avea “mintea limpede”și vor lua decizii pozitive,” a declarat Claudiu-Iorga Palaz.

 

 

 

 

  

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: