ICR din Varşovia a organizat împreună cu Ambasada Republicii Moldova în capitala Poloniei şi Ministerul Culturii din Republica Moldova, festivalul care se va deschide pe 10 martie cu vernisajul expoziţiei „Ia – tradiţie şi inspiraţie contemporană”.

Aceasta cuprinde piese de port popular create recent în atelierele Casei Portului Popular „Casa Cristea” din Republica Moldova, costume populare vechi din patrimoniul românesc şi moldovenesc, etalând astfel opera mai multor generaţii de creatori, cristalizată într-un spaţiu cultural timp de secole.

Expoziţia va fi însoţită de o serie de ateliere de brodat şi cusut ii şi de împletit mărţişoare. Atelierele, la care vor putea participa atât copiii, cât şi adulţii, vor fi susţinute de Maria Cristea (directoarea Casei Portului Popular „Casa Cristea”) şi de Corina Rezneac, consultant la Direcţia Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii al Republicii Moldova.
Manifestarea va avea şi o componentă comercială, o parte din obiectele expuse putând fi achiziţionate de publicul polonez în finalul expoziţiei.