Festivalul Artelor, la mâna judecătorilor bucureşteni

Festivalul Artelor, la mâna judecătorilor bucureşteni

Organizatorul ediţiei 2010 a Festivalului Artelor Bucureşti, Romeo Pepino Popescu, este acuzat de foştii asociaţi, care cer în instanţă suspendarea evenimentului, de înşelăciune, fals şi evaziune fiscală.

Ediţia 2010 a Festivalului Artelor Bucureşti stă sub semnul întrebării, deoarece organizatorul Romeo Pepino Popescu este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti pentru fals şi înşelăciune, iar pe rolul Tribunalului Bucureşti se regăseşte o Cerere de ordonanţă preşedinţială de suspendare a evenimentului.

Tudor Gheorghe, Felicia Filip, Maia Morgenstern, Ion Caramitru, Dan Puric, Radu Beligan sau Lothar Hensel s-ar putea trezi în situaţia de a nu mai putea urca pe scena Festivalului Artelor Bucureşti - ediţia 2010, programat să se desfăşoare în perioada 10-15 octombrie.

Asta deoarece pe rolul Tribunalului Bucureşti se regăseşte o Cerere de ordonanţă preşedinţială de suspendare a evenimentului, înaintată de SC Chromatic Vision Entertainment, împotriva organizatorilor Festivalului Artelor, Asociaţia Culturală Maria Domina şi Asociaţia Culturală Mirajul Scenei. Acestea din urmă au acelaşi sediu şi sunt reprezentate de Romeo Pepino Popescu.

Concret, Chromatic Vision arată că a încheiat, în urmă cu doi ani, cu Asociaţia pentru Viitorul European al României, reprezentată tot de Romeo Pepino Popescu şi care are aceeaşi adresă ca şi celelalte două menţionate, un contract de organizare a Festivalului Artelor Bucureşti, valabil până în 2018. Reprezentanţii Chromatic Vision mai arată că nu puteau fi privaţi de calitatea de co-organizatori ai Festivalului Artelor Bucureşti fără acordul lor şi mai susţin că Romeo Pepino Popescu şi-ar fi însuşit bani, prin diverse tertipuri şi inginerii financiare, de pe urma primei ediţii a evenimentului, cea din 2008.

Contractul, valabil până în 2018

Reprezentanţii Chromatic Vision Entertainment îl acuză pe Romeo Pepino Popescu de încălcarea unui contract încheiat în urmă cu doi ani, prin intermediul unei alte asociaţii de-ale sale, cu privire la organizarea Festivalului Artelor Bucureşti.

"În fapt, la data de 18.08.2008, am încheiat cu Asociaţia pentru Viitorul European al României, persoană juridică cu acelaşi sediu ca şi celelalte două pârâte indicate anterior (Asociaţia Culturală Maria Domina şi Asociaţia Culturală Mirajul Scenei - n.r.) şi reprezentată tot prin domnul Popescu Romeo Pepino, contractul de asociere în participaţiune având ca obiect înfiinţarea Festivalului Artelor Bucureşti (...). În cadrul contractu lui de asociere în participaţiune, SC Chromatic Vision Entertainment şi SC De Alvare Consulting aveau calitatea de asociaţi participanţi, iar Asociaţia pentru Viitorul European al României avea calitatea de asociat administrator (...). Durata de valabilitate a contractului de asociere în participaţie este de zece ani. (...) Aderarea unor terţe persoane fizice şi juridice la prezentul contract de asociere se poate face numai cu acordul prealabil şi scris al celor trei asociaţi. (...) Menţionăm că SC Chromatic Vision nu şi-a pierdut dreptul de organizare a Festivalului Artelor Bucureşti, căci şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale asumate, respectiv a virat în contul asociatului administrator suma de 100.000 lei pentru organizarea ediţiei I a festivalului din luna noiembrie 2008", se arată în Cererea de ordonanţă preşedinţială depusă la Tribunalul Bucureşti, în vederea suspendării ediţiei 2010 a Festivalului Artelor.

Mai mult, reprezentanţii Chromatic Vision susţin că, potrivit contractului încheiat cu Romeo Pepino Popescu, au "drept de preferinţă" în organizarea Festivalului Artelor chiar şi după 2018, atunci când expiră asocierea iniţială.

Acuzaţii de fals şi înşelăciune

Pe lângă cererea de suspendare a Festivalului Artelor, depusă la Tribunalul Bucureşti, reprezentanţii Chromatic Vision au depus o plângere penală şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în care îl acuză pe Romeo Pepino Popescu de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, evaziune fiscală şi încălcarea Legii Contabilităţii.

Printre motivele invocate în plângerea penală se numără: "Efectuarea unor plăţi nejustificate, costul tipăririi afişelor necesare popularizării festivalului a depăşit, conform spuselor domnului Popescu, de aproximativ patru ori bugetul alocat iniţial în acest scop şi agreat de parteneri, fără a se lua şi acceptul SC Chromatic Vision.

În plus, actele aferente costului tipăririi afişelor aparţin unor societăţi interpuse, în care dl Popescu Romeo Pepino are anumite interese, cum ar fi cazul SC Karo Printing Bucureşti, în care asociat este Turcu Ana Maria, care, la rândul ei, este asociată în firma Elitar Trade SRL cu Elena Daniela Pandele, actuală Popescu, soţia dlui Pepino Romeo Popescu, firmă care nu a putut face dovada că aceste afişe au fost re alizate.

Afişajul stradal s-a făcut cu o societate în care dl Popescu este asociat, la un volum care, şi în acest caz, nu are legătură cu realitatea, menţionarea fictivă a unui număr foarte mare de afişe cu scopul de a denatura veniturile festivalului. Implicarea unor persoane străine fără acordul nostru şi plata către acestea a unor sume nejustificate, cum ar fi cazul doamnei B.Simion, care a încasat 600 de milioane, persoană pe care nu o cunoaştem, dovadă că sumele plătite către aceasta sunt fictive".

REACŢII

"Nu mi-a comunicat nimeni nimic. Acum aud prima dată, de la dv.. Trebuie să o soluţioneze instanţa, atunci!", ROMEO PEPINO POPESCU, organizator Festivalul Artelor

"Contractul nu mai este în vigoare, căci unul dintre participanţi a intrat în insolvenţă.", AV. CIPRIAN VĂLEAN, reprezentant al lui Romeo Pepino Popescu

OPINIE

Pepino Popescu se consideră calomniat

Organizatorul Romeo Pepino Popescu a declarat pentru EVZ că nici măcar nu ştia despre litigiul aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti: "Nu mi-a comunicat nimeni nimic. Nu ştiu. Acum aud prima dată, de la dv.. Trebuie să o soluţioneze instanţa, atunci!".

Cât despre Chromatic Vision, Romeo Pepino Popescu declară că "societatea aceasta a fost cofăptaş la moartea unei asocieri. Nu a plătit o creanţă, iar contractul a încetat prin dizolvarea asocierii.

Acel festival, prima ediţie, a ieşit în pierdere, cum probabil va ieşi şi cel din acest an. Lumea nu se înghesuie la cultură, ci la mici, bere, altceva". Popescu se consideră, de asemenea, "calomniat" de demersurile Chromatic Vision. Reprezentantul lui Romeo Pepino Popescu, avocatul Ciprian Vălean, consideră că asocierea cu SC Chromatic Vision "nu mai este în vigoare, prin urmare nu mai avem ce discuta pe tema ei", pe motiv că "unul dintre participanţi, Asociaţia pentru Viitorul European al României, a intrat în insolvenţă".

Vălean adaugă faptul că în contractul aflat în litigiu exista o prevedere conform căreia dacă unul dintre asociaţi intră în insolvenţă, atunci asocierea devine nulă. Asociaţia intrată în insolvenţă este reprezentată, însă - aşa cum am mai arătat -, tot de Romeo Pepino Popescu.

Aşadar, contractul cu SC Chromatic Vision n-ar mai fi în vigoare, în opinia avocatului Vălean, tot din cauza asociaţiei reprezentate de clientul său, şi nicidecum din cauza foştilor parteneri care s-au adresat procurorilor şi judecătorilor, considerând că au fost înşelaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News