Evenimentul Zilei > International > Fermierii italieni, nemulțumiți de măsurile de carantinare pentru sezonieri
Fermierii italieni, nemulțumiți de măsurile de carantinare pentru sezonieri

Fermierii italieni, nemulțumiți de măsurile de carantinare pentru sezonieri

Fermierii italieni sunt nemulţumiţi de măsurile de carantinare pentru lucrători sezonieri din țările estice, informează Rador.

Cetățenii români care ajung în Italia vor fi plasați în carantină timp de 14 zile. Măsura este valabilă și pentru bulgari și sunt exceptați de la această regulă cei care conduc mijloacele de transport de marfă și de persoane, precum și personalul navigant.

Fermierii din peninsulă avertizează că decizia autorităților va avea repercusiuni importante în agricultură, în condițiile în care în sectorul agricol lucrează numeroși sezonieri din România și Bulgaria.

Vor lipsi 100.000 de lucrători sezonieri din țările estice – este alarma lansată de Asociația Cultivatorilor Italieni ‘Coldiretti’, la numai câteva ore după semnarea noi ordonanțe care impune carantina cetățenilor din România și Bulgaria.

Fermierii italieni au avut deja de suferit încă din primăvară, când, din cauza pandemiei de COVID-19, la fel, românii nu au putut ajunge în peninsulă.

Perioada de recoltare începe în curând, la mijlocul lunii august, iar această decizie poate avea repercusiuni importante, se plâng agricultorii italieni, care deja se pregătesc să amenajeze spații pentru carantină, chiar dacă vor fi nevoiți să suporte și alte costuri suplimentare pentru a-i aduce în peninsulă pe lucrătorii români sezonieri.

Totodată, în Italia, unde în medie se înregistrează 300 de noi cazuri de COVID-19 pe zi, medicii Institutului Superior de Sănătate sunt tot mai îngrijorați, deoarece media de vârstă a noilor infectați a scăzut de la 47 de ani la 40.

La București, Ministerul de Externe anunță că, la începutul lunii viitoare, autoritățile de la Roma vor reevalua situația în funcție de evoluția pandemiei în fiecare țară vizată de restricţii.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: