Evenimentul Zilei > Actualitate > FENOMENUL Ice Bucket Challenge. În România, sportivii și jurnaliștii acceptă provocarea de a-și turna o găleată de apă cu gheață în cap, politicienii se fac că plouă | GALERIE FOTO și VIDEO
FENOMENUL Ice Bucket Challenge. În România, sportivii și jurnaliștii acceptă provocarea de a-și turna o găleată de apă cu gheață în cap, politicienii se fac că plouă | GALERIE FOTO și VIDEO

FENOMENUL Ice Bucket Challenge. În România, sportivii și jurnaliștii acceptă provocarea de a-și turna o găleată de apă cu gheață în cap, politicienii se fac că plouă | GALERIE FOTO și VIDEO

Fotbalistul Adrian Mutu, gimnasta Larisa Iordache și jurnalistul Radu Banciu sunt printre romanii care au răspuns provocării de a-și turna o găleată de apă rece gheață în cap, în scop umanitar.

DUȘ CU GHEAȚĂ pentru bogații planetei. Mark Zuckerberg, Bill Gates și Oprah răspund provocării EXTREME în scop caritabil


Cunoscută sub numele de “Ice Bucket Challenge”, provocarea găleţii cu apă rece este folosită  în special pentru a sprijini donaţiile pentru ajutorarea celor care suferă de boala Lou Gehrig (ALS). Este boala de care suferă fizicianul Stephen Hawking.

Cei care răspund provocării trebuie să facă și o donație în scop umanitar. Campania a strâns până acum 22,9 milioane de dolari pentru pacienții care suferă de scleroză amiotrofică laterală.
Primul român care a răspuns provocării

Fenomenul Ice Bucket a fost lansat în România de președintele executiv al lui Dinamo, Constantin Anghelache. El i-a provocat pe Adrian Mutu, Dinu Gheorghe și Flavius Stoican. 

Primul care a răspus provăcării a fost Mutu. Fotbalistul s-a răcorit cu o găleată de apă rece pe care colegii i-au turnat-o în cap chiar pe gazon. 

Jurnalistul  Radu Banciu a efectuat o transmisiune în direct de la Fântâna de la Universitate din București, acolo unde un coleg i-a turnat în cap o găleată cu apă.

"Vrem să le raspundem politicenilor în trendul zilei. Au scăpat de faza cu selfie, vom apela la cel de-al doilea clișeu al momentului, faza cu găleata. O țară bolnavă la cap are nevoie de un om sănătos. O țară bolnavă are nevoie de cineva cu capul limpede, spălat proaspăt”, a spus Radu Banciu, când încă era uscat.
El a lansat provocarea mai multor politicieni: „Lista îi cuprinde în momentul de față pe pe Victor Ponta, Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Monica Macovei, Vadim Tudor, Dan Diaconescu, Cristi Diaconescu, Kelemen Hunor, Ioan Ghise, Silaghi Szolt și cine știe cine Dumnezeu va apărea până la final”.

Multipla medaliată la gimnastică Larisa Iordache a răspuns provocării ALS ICE Buckt Challenge, turnându-şi apă cu gheaţă pe cap. Ea a nominalizat-o mai departe şi pe colega ei de la lotul naţional, Diana Bulimar.

"Mulţumesc pentru nominalizare, Adriana Pop şi Nicole Citroen", a anunţat gimnasta Larisa Iordache, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook, după ce postat un filmuleţ în care îşi toarnă singură o găleată cu apă cu gheaţă pe cap.

Până acum numeroşi sportivi de top, oameni de media şi televiziune, actori de la Hollywood, nume mari din industria online sau politicieni au răspuns provocării, publicând pe internet o mulţime de filmuleţe în care îşi toarnă o găleată cu apă rece în cap.

Ștafeta a ajuns deja la cel mai înalt nivel. Barack Obama, Michelle Obama sau Vladimir Putin sunt printre cei care au primit provocarea de a sprijini campania ALS și a face un „ duș” rece în scop umanitar.
….
 Ice Bucket, ALS Ice Bucket,   galeata cu apa rece, radu banciu, adrian mutu,larisa iordache, Mark Zuckerberg, Chris Christie, Bill Gates, Sheryl Sandberg, oprah, Steven Spielbergm, Ryan Seacrest, ice bucket challenge, provocare, dus cu gheata, als, provocare, campanie umanitara, donatie