COVID-19. Femeia-voluntar din România rupe tăcerea după vaccinare

Vaccinul anti-coronavirus e cel mai dezbătut subiect din ultimele zile. O tânără din România s-a oferit voluntar pentru testarea unuia dintre vaccinurile care ar putea opri criza COVID-19 şi acum povesteşte despre felul în care s-a simțit după administrarea acestuia.

Silvia Câmpeanu a vorbit despre efectele pe care le-a simțit după ce i s-a administrat antidotul salvator pentru omenie, vaccinul împotriva noului coronavirus.

Aceasta a povestit că gestul său a fost dur criticat, fiind acuzată că a primit bani pentru a dezinforma populația ulterior, ba mai mult, unii s-au bucurat de moartea tatălui său.

Silvia spune că nu are niciun fel de beneficiu material și are și documente care atestă acest lucru

”Singurele cheltuieli care s-ar deconta ar fi cele rezonabile de transport, dar eu venind de undeva de la 10 kilometri e absolut absurd să solicit orice beneficiu material”, a declarat Silvia Câmpeanu la „Sinteza Zilei”.

Tânăra a făcut vaccinul sâmbătă, iar acum se simte bine și își desfășoară activitățile de zi cu zi. Aceasta a povestit că atât ea, cât și soțul său au făcut vaccinul și s-au simțit similar. Singurele mici semne neplăcute au fost la început, atunci când cuplul a simțit o ușoară durere de cap care le-a trecut natural, fără medicație specifică în aest sens.

Mai mult, femeia spune că şi soţul său s-a vaccinat. Ce reacţii au avut

”Mă simt bine, merg, mănânc, dorm. Am absolut toate activitățile pe care le aveam și înainte, atât eu cât și soțul meu pentru că și el este voluntar”.

”M-am simțit absolut normal. Am avut o ușoară durere de cap care a venit la un moment dat și a dispărut fără niciun fel de medicație. Din câte am înțeles, din voluntarii văzuți la acea clinică de studiu, și erau aproape 1000 de voluntari, nimeni nu a avut efecte adverse”, a mai spus Silvia Câmpeanu la ”Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.

Cât rezistă vaccinul anti-COVID-19 și unde va fi făcut

Spre deosebire de alte vaccinuri, antidotul pentru COVID-19 are nevoie de condiții speciale de păstrare, dar și de administrare. Potrivit specialiștilor, acesta trebuie ținut la o temperatură de -80 d grade într-un ambalaj de gheață carbonică. Din acest motiv, vaccinul va fi efectuat în centre speciale și nu va putea fi făcut de medicul de familie.

”Va fi nevoie de centre de vaccinare, nu poate fi făcut la medicul de familie”, a transmis Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.