Primul mare duel pe tabloul masculin de la Australian Open este Roger Federer – Stan Wawrinka. Cei doi tenismeni elvețieni se vor întâlni în semifinalele turneului de Mare Șlem de la Melbourne, și, astfel, vor bifa cea de-a 22-a întâlnire directă.

Conduce Federer

Până acum, Federer conduce cu scorul general de 18-3. În sferturile de finală, Federer (cap de serie numărul 17) s-a impus în fața germanului Mischa Zverev (locul 50 ATP), cu scorul de 6-1, 7-5, 6-2.

Neamțul fiind cel care l-a eliminat pe liderul ATP de la Melbourne, Andy Murray, în runda precedentă, cu 7-5, 5-7, 6-2, 6-4.

În vârstă de 35 de ani, Roger se află la a 13-a semifinală la Australian Open, întrecere pe care a câștigat-o de patru ori în carieră, având un total de 17 titluri de Mare Șlem în palmares.

Azi, ultimele „sferturi”

De partea cealaltă, Wawrinka (4 ATP), câștigător a trei turnee de Grand Slam, își va întâlni din nou compatriotul, grație succesului înregistrat în „sferturi”, în fața francezului Jo- Wilfried Tsonga (cap de serie numărul 12), de care a dispus, în minimum de seturi, scor 7-6 (2), 6-4, 6-3.

Astăzi se va stabili și cea de-a doua finală masculină, după ce se vor încheia partidele din „sferturi”: David Goffin (Belgia, 11 ATP) – Grigor Dimitrov (Bulgaria, 15 ATP) și Rafael Nadal (Spania, 9 ATP) – Milos Raonici (Canada, 3 ATP).

Calificarea în semifinale de la Melbourne este recompensată cu un cec în valoare de 680.000 de dolari