Evenimentul Zilei > Actualitate > Federer atacă al 18-lea titlu de Mare Șlem
Federer atacă al 18-lea titlu de Mare Șlem

Federer atacă al 18-lea titlu de Mare Șlem

Elvețianul îl va întâlni pe compatriotul său Stan Wawrinka în semifi nalele de la Australian Open

Primul mare duel pe tabloul masculin de la Australian Open este Roger FedererStan Wawrinka. Cei doi tenismeni elvețieni se vor întâlni în semifinalele turneului de Mare Șlem de la Melbourne, și, astfel, vor bifa cea de-a 22-a întâlnire directă.

Conduce Federer

Până acum, Federer conduce cu scorul general de 18-3. În sferturile de finală, Federer (cap de serie numărul 17) s-a impus în fața germanului Mischa Zverev (locul 50 ATP), cu scorul de 6-1, 7-5, 6-2.

Neamțul fiind cel care l-a eliminat pe liderul ATP de la Melbourne, Andy Murray, în runda precedentă, cu 7-5, 5-7, 6-2, 6-4.

În vârstă de 35 de ani, Roger se află la a 13-a semifinală la Australian Open, întrecere pe care a câștigat-o de patru ori în carieră, având un total de 17 titluri de Mare Șlem în palmares.

Azi, ultimele „sferturi”

De partea cealaltă, Wawrinka (4 ATP), câștigător a trei turnee de Grand Slam, își va întâlni din nou compatriotul, grație succesului înregistrat în „sferturi”, în fața francezului Jo- Wilfried Tsonga (cap de serie numărul 12), de care a dispus, în minimum de seturi, scor 7-6 (2), 6-4, 6-3.

Astăzi se va stabili și cea de-a doua finală masculină, după ce se vor încheia partidele din „sferturi”: David Goffin (Belgia, 11 ATP) – Grigor Dimitrov (Bulgaria, 15 ATP) și Rafael Nadal (Spania, 9 ATP) – Milos Raonici (Canada, 3 ATP).

Calificarea în semifinale de la Melbourne este recompensată cu un cec în valoare de 680.000 de dolari