LIGA CAMPIONILOR. FCSB a alergat serios după Viktoria Plzen. Cehii pleacă de la București cu prima șansă

LIGA CAMPIONILOR. FCSB a alergat serios după Viktoria Plzen. Cehii pleacă de la București cu prima șansă

Vicecampioana României nu a reușit decât o remiză (2-2), în această seară, pe „Arena Națională”, cu vicecampioana Cehiei, în turul al treilea preliminar al celei mai importante competiții intercluburi. Calificarea se joacă peste o săptămână, la Plzen.

Prima repriză a avut un start destul de echilibrat. FCSB și-a creat o primă fază de atac în minutul 7, dar fără efect în fața porții adverse. A venit și șutul lui Kolar, câteva minute mai târziu, dar Niță a făcut ca emoțiile gazdelor să treacă, prizând fără nicio problemă. Tabela s-a modificat, însă, pentru cehi. În minutul 23, după o fază fixă, Enache și Larie au intervenit greșit, iar lui Krmencik nu i-a trebuit decât un șut ca din tun și Viktoria intra în avantaj. Elevii lui Nicolae Dică s-au avântat în atacat. Budescu a trimis o pasă către Teixeira, dar portughezul a fost blocat la timp, în ciuda cerințelor sale în privința unui penalty ireal. Statistica continua să țină cu FCSB, la capitolul „posesie”. Cei 33.700 de fani prezenți pe „Arena Națională” au primit și golul din partea gazdelor, după execuția impecabilă a lui Budescu, din lovitură liberă (37).  Până la finalul primei părți, „roș-albaștrii” și-au mai trecut în cont două  ocaziii, prin Morais și Alibec, dar tabela a rămas neschimbată.

Actul secund parcă a fost în oglindă cu prima parte a meciului. Trupa din Plzen i-a luat din nou fața FCSB-ului în minutul 54. Niță a respins în față, iar Kopic a punctat cu ușurință, profitând și de neatenția lui aceliuași Larie. Înre timp, Dică l-a înlocuit pe Alibec, care nu scăpat fără un cartonș galben în jocul din această seară. Astfel, și cu Gnohere pe teren, gazdele au dominat pe teren și au egalat din nou, în minutul 61. Teixeira și-a luat revanșa după ocazia din startul partidei. Lusitanul a marcat din centrarea lui Momcilovic. pe final, tot FCSB a dominat. Gnohere a intrat cu forțe proaspete fiind în câteva rânduri aproape de a marca. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, FCSB nu a realizat decât un semi-eșec pe „Arena Nțională”, dar, ținând cont de evoluția de astăzi, ar putea să obțină calificarea peste o săptămână, în Cehia, în cea de-a doua manșă a turului III preliminar.