FC Sevilla, câștigătoarea protejată de blestemul lui Guttmann

FC Sevilla, câștigătoarea protejată de blestemul lui Guttmann

Andaluzii au învins, miercuri, Benfica Lisabona, în finala Ligii Europa, după loviturile de departajare (4-2), iar lusitanii au bifat a opta finală continentală pierdută.

Orașul Torino a găz duit, miercuri, ultimul act al competiției Liga Europa. FC Sevilla și Benfica au oferit pasionaților de fotbal un spectacol tumultuos, un spectacol care a decis câștigătoarea trofeului după loviturile de departajare.

Astfel, Sevilla și-a adjudecat trofeul, după „loteria penaltiurilor” (4-2), într-un joc în care timp de 120 de minute scorul a fost alb, iar jucătorii ambelor tabere au avut de înfruntat crampele musculare.

Andaluzii cuceresc pentru a treia oară Liga Europa, în timp ce „vulturii” din Lisabona rămân sub blestemul lui Guttmann, după a opta finală europeană ratată. Anul trecut, lusitanii au ratat trofeul, după înfrângerea cu Chelsea, scor 1-2.

Ne puteți urmări și pe Google News

Beto, eroul din poarta Sevillei

Beto, fostul portar al formației CFR Cluj, a făcut minuni în poarta „albroșilor”, în meciul de pe „Juventus Stadium”, unde a reușit să blocheze două penaltiuri ale portughezilor, și a fost declarat omul meciului. Laszlo Sepsi, jucătorul român care a evoluat la Benfica, a declarat pentru EvZ că Beto este cheia succesului din echipa Sevillei. „Este un portar fabulos. A prins o zi mare, și pot spune că el a decis partida”, ne-a spus Sepsi. Altfel, Beto a reușit să devină campion al României, cu formația clujeană, în sezonul 2011- 2012.

„Am fost mai buni”

Jorge Jesus, tehnicianul Benficăi, a plecat cu capul sus de la Torino și este de părere că echipa sa a fost superioară: „A fost un meci mare, o mare finală. A fost o partidă deschisă. Cred că în a doua repriză Benfica a demonstrat că este o echipă mai bună și am avut mai multe șanse de gol, chiar și în prelungiri. Ne-am arătat calitățile, am avut ocazii, dar din nefericire nu leam concretizat. Totuși, sunt de părere că nu a câștigat cea mai bună echipă.”

Emery, disperat după trofeu

De partea cealaltă, Unai Emery, antrenorul echipei de pe „Sanchez Pizjuan”, și-a lăudat elevii, despre care a spus că „s-au sacrificat pe teren”. „Benfica s-a prezentat ca o adevărată finalistă, ca și noi de altfel. Meciul a fost echilibrat, iar ei chiar au pus presiune spre final. Sacrificiul făcut de jucătorii mei pe teren a dat însă roade. A fost o competiție grea, presărată cu multă suferință, iar premiul este pe măsură. Este o victorie la care Beto a contribuit enorm. Am știut că va fi foarte dificil, dar m-a disperat gândul de a ajunge în finală”, a conchis tehnicianul andaluzilor.

Mai mult, FC Sevilla a intrat pe lista selectă a echipelor care au câștigat de trei ori acest trofeu, după Juventus și Liverpool.