Evenimentul Zilei > Sport > FC Barcelona, interesată de Erling Haaland. Starul Borussiei va usca vistieria catalanilor
FC Barcelona, interesată de Erling Haaland. Starul Borussiei va usca vistieria catalanilor

FC Barcelona, interesată de Erling Haaland. Starul Borussiei va usca vistieria catalanilor

Echipa care îl va achiziționa pe atacantul norvegian Erling Haaland va trebuie să plătească o sumă record, de aproximativ 335 de milioane de euro.

Calculul a fost făcut de jurnaliștii publicației sportive L’Équipe. Iar informația a venit în contextul în care Barcelona s-a arătat interesată de tânărul fotbalist. Conform popstului de televiziune spaniol Cuatro, oficialii clubului de fotbal catalan ar fi ajuns la un acord cu impresarul jucătorului, Mino Raiola.

„Barcelona are acord cu impresarul Mino Raiola”. Președintele blaugrana, Joan Laporta, le-ar fi spus celor din club: «Îl luăm pe Haaland la vară»”, a dezvăluit postul de televiziune spaniol.

Anunțul postului de televiziune a fost făcut în condițiile în care echipa Real Madrid și-a anunțat interesul pentru tânărul atacant.

Dacă Barcelona vrea să îl cumpere pe Erling Braut Haaland (21 de ani), atacantul Borussiei Dortmund, va trebui să plătească suma de transfer, bonusuri pentru agentul Raiola și tatăl jucătorului, plus un salariu foarte mare tânărul fotbalist.

Este o misiune foarte dificilă având în vedere faptul că FC Barcelona se confruntă cu grave dificultăți financiare. Datoria clublui catalan a trecut de un miliard de euro, iar transferul ar putea depăși, conform calculelor L’Équipe, 350 de milioane de euro.

Borussia nu a reușit să-l convingă să rămână

Pe de altă parte, nici cei de la Borussia Dortmund nu stau cu mâinile în sân. Aceștia au încercat să-l determine pe atacantul în vârstă de 21 de ani să semneze un nou contract. I-au propus un salariu dublu, de la 8 la 16 milioane de euro. Ar fi cel mai mare dintre salariile plătite de echipa germană, mult mai mare decât cel al căpitanului Marco Reus.

Tentativa Borussiei nu s-a încheiat cu succes, însă, din cauza pretențiilor financiare ale jucătorului. Erling Haaland vrea o sumă de 35 de milioane de euro pe sezon.

Cât costă transferul lui Erling Haaland

Drept urmare, este de așteptat ca atacantul norvegian să-și caute un alt club pentru care să joace fotbal, de la vară. Cei care își doresc serviciile sale vor trebui să achite suma de transfer de 75 de milioane de euro, clauza de reziliere cu Borussia Dortmund.

De asemenea, alte 20 de milioane de euro ar urma să primească, bonus, agentul fotbalistului. Tatăl lui Erling Haaland va primi, la rându-i, alți 30 de milioane de euro, tot sub formă de bonus.

Pe lângă aceste sume, jucătorul solicită 210 milioane de euro pentru șase sezoane, un salariu de 35 de milioane pe an.