Evenimentul ZileiSportUn fotbalist de care nu a auzit nimeni este mai bogat decât Lionel Messi și Cristiano Ronaldo și tocmai a fost concediat

Un fotbalist de care nu a auzit nimeni este mai bogat decât Lionel Messi și Cristiano Ronaldo și tocmai a fost concediat

Un fotbalist de care nu a auzit nimeni este mai bogat decât Lionel Messi și Cristiano Ronaldo și tocmai a fost concediat
Un fotbalist care nu a impresionat prin nimic, până la vârsta de 23 de ani, are un viitor lipsit de orice griji, pentru că provine dintre-o familie regală extrem de bogată. E mai bogat decât Messi sau Ronaldo.

Când vine vorba despre veniturile fotbaliștilor, în topul ierarhiei se află, bineînțeles, cele două mari staruri: portughezul Cristiano Ronaldo și argentinianul Lionel Messi. Pentru cei doi atacanți, salariile colosale câștigate de-a lungul anilor, în fotbal, au reprezentat doar o mică parte din sumele câștigate. Marile cecuri au fost încasate din publicitate și drepturile de imagine.

Este nepotul unuia dintre cei mai bogați oameni din lume și are mai mulți bani decât Ronaldo sau Messi

Există însă un fotbalist anonim care îi depășește financiar cu mult pe Ronaldo și Messi. Bineînțeles, banii nu au fost câștigați pe teren. Este vorba despre Faiq Bolkiah (23 de ani). Născut în SUA, la Los Angeles (California), nepotul sultanului din Brunei, Hassanal Bolkiah, și fiul prințului Jefri Bolkiah, tânărul vrea să-și construiască o carieră în fotbal. Familia sa are o avere impresionantă, estimată la aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recent, el a fost dat afară de conducerea formației portugheze CS Maritimo. Și asta pentru că mijlocașul nu a impresionat în echipamentul lusitanilor. În perioada junioratului, Faiq a evoluat pentru trei nume celebre: Southampton, Chelsea și Leicester City. A făcut-o la nivel de juniori, pentru că pasul în fotbalul profesionist l-a făcut că gruparea de la care tocmai a plecat.

Poartă banderola de căpitan al reprezentativei din Burundi

Conform siteul Transfermarkt, fotbalistul care este nepotul sultanului din Burundi are o cotă de piață de doar 200.000 de euro. Așa că, probabil, fiind și liber de contract, nu îi va fi greu să semneze cu o echipă. Care, din câte arată potențialul jucătorului, nu va fi una titrată.

Faiq mai avea contract cu cei de la Maritimo până în vara anului 2022, dar cele două părți au ajuns la o înțelegere pentru rezilierea acordului. Cea mai mare performanță la Maritimo a celui mai bogat fotbalist a fost bifată în luna februarie a acestui an. Atunci când a stat pe banca de rezerve la un meci contra celor de la Sporting Lisabona.

„Sunt un jucător rapid, căruia îi place să se implice în joc. Joc în bandă, dar și pe poziția de număr 10, îmi place jocul direct și să înscriu goluri”, spunea Bolkiah despre el însuți. Alt statut are în Burundi. Acolo unde este căpitanul echipei naționale. Pentru care a evoluat de cinci ori și a marcat o dată.

 


Accesează: