Instructori i-au expus pe foştii recruţi de sex feminin la un mediu de lucru ostil, la hărţuire sexuală şi glume necorespunzătoare, potrivit reclamantelor.

Şapte dintre femei lucrează încă în cadrul Biroului Federal de Investigaţii şi unele dintre acestea nu şi-au dat numele complet în cadrul procesului, notează publicaţia citată.

Potrivit procesului, instructorii acuzaţi sunt în cea mai mare parte bărbaţi şi sunt suspectaţi că au penalizat şi concediat femei în număr mult mai mare decât bărbaţi, toţi participând la cursuri de pregătire în cadrul FBI.

Unele dintre reclamante i-au acuzat pe unii instructori de glume nepotrivite şi de avansuri sexuale faţă de cel puţin una dintre femeile care urmau cursuri de pregătire.

Procesul cere, în parte, ca FBI să-şi revizuiască procesul de evaluare a formării, să plătească 300.000 de dolari pentru fiecare dintre femei pentru stres emoţional şi să angajeze mai mulţi instructori de sex feminin, menţionează publicaţia citată.

„Scopul real al procesului este de a schimba conduita FBI”, a spus avocatul reclamantelor, David Shaffer, notează The New York Times.

Potrivit unui comunicat, „FBI promovează un mediu de lucru în care toţi angajaţii sunt preţuiţi şi respectaţi”. Nici Shaffer, niciun alt reprezentant al FBI nu au putut fi contactaţi joi de Reuters pentru comentarii.

 

Te-ar putea interesa și: