FBI a descoperit un complot al unui susținător al Statului Islamic de a-l ucide pe fostul președinte american Bush

FBI a descoperit un complot al unui susținător al Statului Islamic de a-l ucide pe fostul președinte american Bush George Bush. Sursa foto: Dreamstime.com

George W. Bush, fostul președinte al SUA, era vizat de un atentat pus la cale de un membru al organizației teroriste Statul Islamic. FBI a descoperit acest complot și l-a arestat pe cel care-l punea la cale.

Un irakian care a venit în Statele Unite ale Americii în urmă cu doi ani și a cerut azil a pus la cale un complot pentru asasinarea fostului președinte George W. Bush, ca răzbunare pentru victimele compatrioților săi în timpul războiului din Irak, a anunțat marți guvernul. George Walker Bush (născut la 6 iulie 1946) a fost cel de-al 43-lea președinte al Statelor Unite între 2001 și 2009. Membru al familiei Bush și fiul fostului președinte George H. W. Bush, el a ocupat anterior ca al 46-lea președinte. guvernator al Texasului din 1995 până în 2000, ca parte a Partidului Republican.

Shihab Ahmed Shihab Shihab, în ​​vârstă de 52 de ani, a plănuit, de asemenea, să introducă prin contrabandă alți irakieni în SUA din Mexic pentru a ajuta la complot, după care urmau a fi transportați clandestin înapoi prin Mexic, potrivit unei plângeri penale depuse la tribunalul federal din Columbus, scrie Times of Israel.

Shihab a insinuat că a avut contacte cu gruparea Stat Islamic, dar se pare că complotul nu s-a apropiat de materializare, informatorii confidențiali informând FBI din aprilie 2021de această tentativă de asasinat, se arată în plângere. Shihab a fost reținut fără cauțiune de către judecătorul federal Elizabeth Preston Deavers după o scurtă audiere în instanță de marți. Deavers a programat o audiere pentru vineri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atentatorul a fost arestat

Shihab nu a fost obligat să depună mărturie. Soumyajit Dutta, un apărător public federal care îl reprezintă pe Shihab la audiere, a refuzat să comenteze. Dacă va fi găsit vinovat, Shihab riscă până la 30 de ani de închisoare și 500.000 de dolari cu amenzi.

Shihab a lucrat la restaurante din și în jurul lui Columbus și, de asemenea, la o piață din Indianapolis unde avea un apartament, a spus guvernul. Shihab i-a spus unui informator confidențial că a ajutat la uciderea soldaților americani în timpul războiului din Irak și a spus că el și alții „au dorit să-l omoare pe fostul președinte Bush, deoarece au simțit că el este responsabil pentru uciderea multor irakieni și pentru distrugerea întregii țări, a Irakului. ”, se spune în plângere.

Dat pe mâna FBI de un informator

Shihab a călătorit în februarie la Dallas, unde a filmat poarta de intrare în cartierul în care locuiește Bush și, de asemenea, a călătorit la Detroit în noiembrie pentru a vedea cum decurge introducerea ilegală de cetățeni irakieni în SUA, a spus guvernul.

Shihab s-a întâlnit cu un informator confidențial al FBI într-o cameră de hotel din Columbus în martie 2022 pentru a examina armele și uniformele patrulei de frontieră din SUA, potrivit plângerii. Shihab ar fi plănuit să folosească un dealer auto din Columbus pentru a ajuta la transferul de bani de la un oficial al Statului Islamic în SUA.

În toamna trecută, Shihab a acceptat mii de dolari pentru ceea ce credea că este o plată pentru el pentru a introduce ilegal un alt cetățean irakian în SUA, conform plângerii, dar tranzacția a fost coordonată în întregime de FBI.

Războiul din Irak

Începând cu discursul său din 29 ianuarie 2002 privind Starea Națiunii, Bush a început să-și concentreze public atenția asupra Irakului, pe care l-a etichetat ca parte a unei „axe a răului” aliată cu teroriști și reprezentând „un pericol grav și în creștere” pentru interesele SUA prin posesia armelor de distrugere în masă.

În a doua jumătate a anului 2002, rapoartele CIA conțineau afirmații cu privire la intenția lui Saddam Hussein de a reconstitui programele de arme nucleare, marcând existența armele biologice și chimice irakiene și că unele rachete irakiene aveau o rază de acțiune mai mare decât cea permisă de sancțiunile ONU. Afirmațiile conform cărora administrația Bush a manipulat sau a exagerat amenințarea și dovezile capacităților de arme de distrugere în masă ale Irakului au devenit în cele din urmă un punct major de critică pentru președinte.

Peste 20 de națiuni (în special Marea Britanie), s-au alăturat Statelor Unite în invadarea Irakului. Ele au lansat invazia pe 20 martie 2003. Armata irakiană a fost rapid învinsă. Capitala, Bagdad, a căzut pe 9 aprilie 2003. La 1 mai 2003, Bush a declarat încheierea operațiunilor de luptă majore în Irak. A urmat o perioadă de tulburări interne, război civil, până la retragerea trupelor coaliției din 2011.