Sexting se numeste fenomenul care a luat amploare şi tot mai multe tinere cad în această capcană, aşa cum este şi acest caz nefericit. Acum, fata şi-a schimbat şcoala şi trăieşte cu mama sa, care între timp a divorţat de soţ. Medicul psiholog care o tratează a făcut cunoscute aceste întâmpări Asociaţiei părinţilor antidrog, cu care colaborează.

Directorul asociaţiei, Enrico Coppola, a citat-o ca exemplu a pericolelor care se ascund în spatele sexului virtual, din ce în ce mai răspândit printre tineri: ''Va fi foarte dificil să depăşească trauma prin care a trecut''. ''Având această uşurinţă de a se afla într-o lume virtuală, a explicat el, tinerii se simt mai liberi şi mai siguri, ajungând în foarte scurt timp să cunoască totul despre sex. În acest fel, însă, trec peste etapele unei treptate cu experienţe directe şi sănătoase. Lumea sexului virtual poate duce şi la surprize foarte dureroase'', cum este şi acest caz.

"Sextingul este un fenomen relativ nou şi a intrat în vieţile noastre cât se poate de intime ca trimiterea unor fotografii nud şi a unor mesaje sexuale explicite, prin care încercăm să ne aţâţăm, să ne excităm partenerul. Era normal ca pe măsură ce tehnologia evoluează să ne schimbăm şi noi modul în care comunicăm", titrează Il fatto quotidiano.

Citește și: