Evenimentul Zilei > Actualitate > Faţa ASCUNSĂ a preşedintelui CCR. Augustin Zegrean face ŢUICĂ şi ascultă ROCK: MANELE nu ascult. Dar muzică turcească, cu plăcere
Faţa ASCUNSĂ a preşedintelui CCR. Augustin Zegrean face ŢUICĂ şi ascultă ROCK: MANELE nu ascult. Dar muzică turcească, cu plăcere

Faţa ASCUNSĂ a preşedintelui CCR. Augustin Zegrean face ŢUICĂ şi ascultă ROCK: MANELE nu ascult. Dar muzică turcească, cu plăcere

Preşedintele Curţii Constituţionale povesteşte într-un interviu acordat ziarului ring despre tinereţea şi hobby-urile sale. Printre acestea se numără muzica rock şi, uneori, pentru relaxare, Zegrean admite că face ţuică din prune sau mere.

Magistratul a dat timpul înapoi şi a povestit într-un interviu despre trupele sale rock preferate din tinereţe. 

"Am 61 de ani şi prin '70, când cânta Pheonix, eu locuiam în Timişoara. Toţi tinerii pe atunci asta făceau, ascultau rock, pentru că începuseră să apară şi la noi discuri cu Beatles, Rolling Stones şi după aceea Deep Purple, Uriah Heep, Pink Floyd, multe. Am văzut recent un film despre Queen, despre Freddie Mercury, un documentar excepţional, în care apar ceilalţi colegi din trupă care mai trăiesc. Am auzit că vin anul viitor să concerteze la noi, dar fără Freddie Mercury vin degeaba. Nu mă voi duce să-i văd" , a spus oficialul, potrivit ziarulring.ro.

Augustin Zegrean a mai dezvăluit că muzică rock mai asculta şi la postul de radio Europa Liberă şi îşi aminteşte cu nostalgie de topul de duminică, realizat de Cornel Chiriac. Despre trupele contemporane. discursul preşedintelui CCR devine mai rezervat. 

„Îi ştiu pe mulţi, dar e mai greu cu ceea ce cântă ei acum, heavy metal, underground. Îmi e greu să îi ascult, prea multă gălăgie, mai puţină muzică şi foarte mult zgomot. Sunt şi trupe moderne care îmi plac; ascult cu plăcere orice fel de muzică, dar la suflet este muzica tinereţii mele. Manele nu ascult. Dacă ar fi muzică turcească, aş asculta", a completat acesta.

Pe lângă muzica rock, lectura rămâne una dintre pasiunile lui Zegrean. Prerşedintele CCR susţine că a citit cărţile lui Andrei Makine iar acum reciteşte Toamna Patriarhului», de Garcia Márquez". Grădinăritul este un alt hobby al preşedintelui CCR. 

Zegrean spune că are o mică livadă la Bistriţa pe care o îngrijeşte cu drag iar din fructe soţia sa pregăteşte dulceţuri sau compoturi. 

Zegrean mărturiseşte că face şi ţuică ocazional, din prune sau mere. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.