Evenimentul Zilei > Sport > Familia Schumacher scoate la vânzare un bolid cu care campionul mondial a concurat în 1998. A câștigat toate cursele cu el
Familia Schumacher scoate la vânzare un bolid cu care campionul mondial a concurat în 1998. A câștigat toate cursele cu el

Familia Schumacher scoate la vânzare un bolid cu care campionul mondial a concurat în 1998. A câștigat toate cursele cu el

Un nou bolid este scos la vânzare de familia Schumacher. Ferrari F300 este monopostul cu care campionul mondial a concurat doar de patru ori în 1998 și a câștigat toate aceste curse.

Familia Schumacher a decis să scoată la licitația un super bolid. Michael Schumacher a câștigat cu el toate cursele din 1998 la care a participat. Totul se întâmpla în perioada marii sale rivalități cu Mika Hakkinnen.

Mașina este o adevărată bijuterie, iar soția lui Schumacher, Corinna, se așteaptă să obțină un preț cuprins între șase și opt milioane de dolari pe ea. Licitația este programată în perioada 18-20 august, în California. Bolidul este unul extrem de interesant. Șasiul a fost proiectat de un grup format din Rory Byrne, Giorgio Ascanelli, Aldo Costa, Willem Toet și Nikolas Tombazis. Monopostul are un motor V10, care produce de 800 de cai putere și un sunet unic.

Michael Schumacher a suferit un accident la ski, în decembrie 2013

În sezonul următor, 1999, „Căluțul Cabrat” a creat un nou monopost care a adus titlul mondial Scuderiei la constructori. Michael Schumacher (53 de ani) a câștigat șapte titluri mondiale, dintre care cinci la rând între 2000 și 2004.

După accidentul suferit de Michael Schumacher în decembrie 2013, familia septuplului campion mondial a făcut totul pentru a-i asigura tratamentul necesar refacerii. Însă progresele au fost mici, din informațiile obținute cu greu din interiorul familiei sale. Pentru a-i susține tratamentul, familia fostului pilot a vândut diverse proprietăți și mașini speciale, informează Digisport.ro.

Pe 29 decembrie 2013, campionul german de Formula 1 a suferit un accident în urma căruia a suferit multiple traumatisme la cap, în timp ce se afla la ski, în Maribel, o stațiune din Alpii francezi. Cu toate că a fost transportat de urgență la spitalul din Grenoble, viața sa s-a schimbat de atunci. Au urmat șase luni de comă, și nici până în prezent, germanul nu s-a recuperat după evenimentul nefericit. Cel mai important pilot din istoria Scuderiei Ferrari a intrat într-un proces de recuperare, însă progresele sale au fost minuscule. De asemenea, doar câteva persoane au primit permisiunea să-l vadă pe Schumacher.