Evenimentul Zilei > International > Familia regală britanică fuge la țară
Familia regală britanică fuge la țară

Familia regală britanică fuge la țară

Cu riscul să disemineze noul coronavirus, toată familia regală britanică a plecat la țară. Conform tradiției, familia regală încarnează virtuți precum datorie, civism și unitate națională.

De-a lungul istoriei, Casa de Windsor a reprezentat reperul de nezdruncinat al britanicilor în perioade de criză. Numai că pandemia Covid-19 a schimbat și aici datele problemei.

În timp ce premierul britanic, Boris Johnson, a răgușit cerându-le londonezilor să rămână în case, membrii nucleului dur al dinastiei britanice au încălcat ordinele și au plecat la țară.

Regina Elisabeta a părăsit palatul Buckingham și a aterizat la castelul Windsor. La această reședință de wekend, suverana, în vârstă de 93 de ani, folosește Skype și FaceTime pentru a primi documente oficiale și pentru a se întreține cu șeful guvernului. Regina pregătește un mesaj solemn pentru națiune, al patrulea de când a preluat coroana britanică, destinat să ridice moralul supușilor.

Anterior, regina s-a adresat țării în 1991 (războiul din Golf), 1997 (moartea prințesei Diana) și în 2002 (moartea reginei mamă).

De partea sa, prințul Charles (71 de ani), împreună cu Camilla (72 de ani) s-au refugiat la Birkhall, în Scoția.

Prințul William, Kate și cei trei copii ai lor s-au dus la domeniul lor de la țară din Anmer Hall, în Norfolk. Iar prințul Harry și Meghan, ale căror funcții oficiale se opresc la 31 martie, s-au întors în Canada.

Plecarea reginei nu a fost însă o surpriză de proporții ținîndu-se cont că un angajat al palatului Buckingham a fost contaminat cu noul coronavirus.

Rămâne faptul că aceste mutări contravin politicii guvernamentale și apelurilor locatarului din 10 Downing Street, în condițiile în care Londra reprezintă epidentrul contaminărilor cu Covid-19 în Marea Britanie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE