După 15 ani de stat în câmp, Dorina şi Mircea Ion încep o nouă viaţă. Şi-au crescut copiii într-o căsuţă construită ilegal pe câmpul din spatele Pepinierei Tei-Toboc din Sectorul 2 al Capitalei, iar acum vor lăsa totul în urmă. Într-o zi, angajaţii de la Drumuri au bătut la poartă lor şi i-au anunţat că trebuie să se mute de urgenţă, pentru că acolo va trece austostrada A3 Bucureşti- Braşov. Familia a încremenit.


FOTO; Copiii au lăsat telefonul şi se uită la desene pe tabletăNu avea nicio soluţie. Evenimentul zilei a scris despre drama acestei familiei cu şapte copii care riscă să rămână fără un acoperiş deasupra capului, chiar în prag de iarnă, iar Primăria Capitalei a reacţionat. În urma articolului, Gabriela Firea, edilul şef al Bucureştiului, le-a dat casă. Familia Ion se va muta într-un apartament cu trei camere în Sectorul 4. Cu un ochi râde, cu celălalt plânge.

Cu un ochi plânge, cu altul râde

Lui Mircea îi pare rău că va lăsa în urmă curtea în care copiii lui alergau liberi şi se jucau cu animăluţele, dar este bucuros să ştie că familia lui va fi în siguranţă şi că nu vor fi nevoiţi să rămână sub cerul liber după ce casa ridicată în câmp va fi demolată.

„Vă mulţumim din tot sufletul că ne-aţi ajutat. Datorită articolelor dumneavoastră o să avem casă. Vom petrece sărbătorile în căminul nostru. Şi copiii sunt bucuroşi, dar ei ar fi vrut să aibă o curte unde să se joace cu animăluţele“, ne-a declarat Mircea. Bărbatul are promis un loc de muncă de la cei de la Drumuri, însă până acum nu a primit niciun răspuns. Spune că nu s-ar da înapoi de la nicio muncă. Pentru el contează să aibă ce să le pună copiilor pe masă. În urmă cu câteva zile, Asociaţia Jurnaliştilor Civici (AJC) le-a trecut pragul cu pungi pline de dulciuri, sucuri, hăinuţe, dar şi o tabletă de care copiii sunt nedezlipiţi. Dacă doriți să ajutați această familie, sunați la AJC – 0730.660.424, Silviu Ionescu.