Familia care plasa euro falși, săltată cu mascații din așternuturi

Familia care plasa euro falși, săltată cu mascații din așternuturi

Familia care se ocupa de plasarea de euro falși, acționând în zona Lugoj - Nădrag din Timiș, a fost săltață cu mascații, miercuri dimineața, din așternuturi.

În această dimineaţă, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat trei percheziții domiciliare în Timiș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracțiunilor de punere în circulație de valori falsificate străine şi înșelăciune.

Concret, procurorii au ajuns la concluzia că anul acesta s-a constituit și a acționat  rețeaua formată din cinci suspecți, cu vârste cuprinse între 20 și 53 de ani, specializată în plasarea pe piaţă a mai multor bancnote contrafăcute din cupiura de 50 Euro. ”Calitatea bancnotelor era de un nivel de contrafacere ridicat, putând fi încasate ușor de persoane nefamiliarizate cu acest tip de valută”, transmite DIICOT.

Tocmai pentru a-și putea plasa bancnotele, grupul acționa pe raza localităţilor Lugoj și Nădrag și în  localitățile limitrofe acestora, zone ușor defavorizate ale județului, unde oamenii nu știau cum să verifice banii falși. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că bancnotele contrafăcute se aflau în posesia liderului grupării și proveneau de la o sursă din Germania. Capul rețelei era și cel mai tânăr dintrre cei implicați.

Ne puteți urmări și pe Google News

”S-a reţinut că suspectul a racolat mai multe persoane apropiate și de încredere, apelând în special la membrii familiei, având ca scop plasarea bancnotelor pe piață. Aceştia din urmă procedau în mod premeditat, iniţiind relaţii comerciale de mică amploare, care le permiteau plata cash cu bancnotele în litigiu, în diferite modalităţi: prin cumpărături efectuate în anumite magazine mici, de cartier, unde suspecții invocau faptul că nu au decât euro şi apelau la bunăvoinţa vânzătorilor pentru a le accepta plata în valută, fiind de acord cu un schimb valutar avantajos; prin solicitarea de schimburi valutare diferitor persoane fizice, atrase de cursul mic leu/euro propus de către suspecți; prin plăţi către taximetrişti sau diferiți curieri!”, mai tranmsmit anchetatorii.

 Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, iar acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Grupării mobile de jandarmi ”Glad Voievod” Timișoara şi a Postului de Poliţie Nădrag. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 3.500 de euro în bancnote contrafăcute.