Falsuri imobiliare la Iași, girate de primăria condusă de Mihai Chirica: Un bloc are mai multe etaje decât cele autorizate

Falsuri imobiliare la Iași, girate de primăria condusă de Mihai Chirica: Un bloc are mai multe etaje decât cele autorizate

Edilul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru complicitate la fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu într-un dosar care priveşte construirea ilegală a unui imobil. Anchetatorii l-au trimis în judecată şi pe fostul viceprimar al Iaşiului, Gabriel Harabagiu.

Minunile care au loc la Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Iași s-au tot întâmplat în ultimii ani, în mandatele lui Mihai Chirica. Blocuri cu mai multe etaje, decât cele autorizate prin autorizația de construire au făcut obiectul unui dosar penal, care a fost trimis în judecată, în urmă cui câteva zile de către procurorii DNA.

Primarul din Iași, Mihai Chirica a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru că a ”supervizat” construirea unui bloc de locuințe, cu mai multe etaje decât decât aprobate prin autorizația de construire. Edilul este acuzat că a comis infracțiunile de complicitate la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit şi fals intelectual în formă continuată - două acte materiale.

În același dosar de corupție, mai sunt judecați fostul viceprimar al Iaşiului Gabriel Harabagiu, fostul arhitect-şef al municipiului Anca Brânduşescu, un registrator în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi Mariana Popa, dar şi administratorul societăţii FLUX SRL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din 29 s-au construit 49 de apartamente

Potrivit unor acte de la dosarul penal, publicate de reporterIS.ro, primarul Chirica este acuzat că a semnat în fals documente care atestă o stare de fapt, care nu este cea de pe teren.

Acuzațiile se referă la un bloc de locuințe care a fost autorizat cu parter și două etaje, ori în realitate el are demisol+parter+trei etaje.

Astfel în loc de 29 de apartamente autorizate, persoanele fizice care au construit, respectiv Irenei Elena Gherghel Romanescu și Ancăi Elena Condurache, au construit 49 de apartamente.

Minunile făcute de funcționarii Primăriei Iași

Suspiciunile legate de construirea acestui bloc sunt maxime și asta pentru că în doar 13 zile de la emiterea autorizației de construire, blocul era gata. Pe data de 28 iulie 2014, Romanescu și Condurache au solicitat prezența unei comisii de recepție, care formată din funcționari de la Primăria Iași, care să întocmească actele legale pentru întăbularea apartamentelor.

Acești angajați s-au făcut că nu observă numărul de etaje construite în plus, și nici faptul că blocul nu mai are înălțimea din planul de construcție, ci una mult mai mare. Cu toate astea, polițistul Adrian Hrițcu a emis un document din care rezultă că toate planurile de construire au fost respectate.

Cei de la DNA au mai susținut că apartamentele construite în plus au fost întăbulate ilegal, în Cartea Funciară, cu complicitatea unui funcționar de la această instituție.