Evenimentul Zilei > Economie > Fake News lansat de USR. Orban a demontat informația lansată
Fake News lansat de USR. Orban a demontat informația lansată

Fake News lansat de USR. Orban a demontat informația lansată

Ludovic Orban demască un FAKE NEWS marca USR legat de interzicerea exportului cărnii de porc

Exporturile de carne de porc sunt interzise în Uniunea Europeană din cauza cazurilor de pestă porcină africană , a anunțat deputatul USR, Lucian Viziteu.

Mai mult, acesta a declarat  că ministrul demis al Agriculturii, Petre Daea , a dezinformat atunci când a declarat că în România sunt puține focare izolate de pestă porcină şi că nu este interzis exportul cărnii de porc în Uniunea Europeană.

Deputatul USR a declarat că documentele Comisiei Europene arată contrariul față de ceea ce a declarat ministrul demis al Agriculturii.

Premierul Ludovic Orban a infirmat informațiile deputatului USR, pe care le-a considerat drept fake news, el precizând că România exportă carne de porc în continuare , existând însă pericolul că acesta să fie interzis, dacă nu se iau măsuri pentru eradicarea pestei porcine africane.

,,Există riscul ca României să i se interzică să exporte carne de porc în Uniunea Europeană. Guvernul s-a angajat să elaboreze un plan de acțiune de combatere a pestei porcine africane, dar nu a făcut. Cei de la UE au zis: ”bă, sunteți serioși?”. Acum nu este interzis exportul.”, a declarat Ludovic Orban.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.