Evenimentul Zilei > Social > Unul dintre cele mai faimoase monumente a fost închis. Motivul este incredibil
Unul dintre cele mai faimoase monumente a fost închis. Motivul este incredibil

Unul dintre cele mai faimoase monumente a fost închis. Motivul este incredibil

Unul dintre cele mai faimoase monumente ale Antichităţii şi unul dintre cele mai vizitate din lume a fost închis. Situl arheologic al Acropolei din Atena nu va fi disponibil turiștilor joi şi vineri după-amiază.

Ministrul grec al Culturii, potrivit AFP, a anunțat că temperaturile de până la 44 de grade Celsius stau la baza deciziei.

În mod normal, situl arheologic este de obicei deschis zilnic timp de douăsprezece ore, de la ora locală 08:00 (05:00 GMT).

Situl va fi închis joi între orele 13:00 (10:00 GMT) şi 16:00 (13:00 GMT), potrivit unui comunicat publicat de minister. Potrivit aceleiași surse, în cazul unor temperaturi similare, măsura va fi prelungită și vineri.

Decizia nu este una fără precedent. Autorităţile s-au mai temut ca turiștii care frecventează în număr mare Acropola, în perioada estivală, să nu ajungă să aibă probleme de sănătate sau să li se creeze vreun disconfort.

De regulă, în luna iulie se înregistrează cele mai ridicate temperaturi la Atena. În toată Grecia mercurul termometrelor urmează să depăşească 40 de grade, joi și vineri.

Schimbările climatice din Grecia determină creşteri de temperatură şi incendii forestiere, precum şi degradarea unor monumente antice, la care este supus, din păcate și situl arheologic al Acropolei din Atena.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.