Ministrul grec al Culturii, potrivit AFP, a anunțat că temperaturile de până la 44 de grade Celsius stau la baza deciziei.

În mod normal, situl arheologic este de obicei deschis zilnic timp de douăsprezece ore, de la ora locală 08:00 (05:00 GMT).

Situl va fi închis joi între orele 13:00 (10:00 GMT) şi 16:00 (13:00 GMT), potrivit unui comunicat publicat de minister. Potrivit aceleiași surse, în cazul unor temperaturi similare, măsura va fi prelungită și vineri.

Decizia nu este una fără precedent. Autorităţile s-au mai temut ca turiștii care frecventează în număr mare Acropola, în perioada estivală, să nu ajungă să aibă probleme de sănătate sau să li se creeze vreun disconfort.

De regulă, în luna iulie se înregistrează cele mai ridicate temperaturi la Atena. În toată Grecia mercurul termometrelor urmează să depăşească 40 de grade, joi și vineri.

Schimbările climatice din Grecia determină creşteri de temperatură şi incendii forestiere, precum şi degradarea unor monumente antice, la care este supus, din păcate și situl arheologic al Acropolei din Atena.