Evenimentul ZileiActualitateFaceţi cunoştinţă cu cea mai nouă variantă Covid. Vă veţi îngrozi. Tuplina provoacă boli severe şi este rezistentă la anticorpi

Faceţi cunoştinţă cu cea mai nouă variantă Covid. Vă veţi îngrozi. Tuplina provoacă boli severe şi este rezistentă la anticorpi

Faceţi cunoştinţă cu cea mai nouă variantă Covid. Vă veţi îngrozi. Tuplina provoacă boli severe şi este rezistentă la anticorpi
Cercetătorii de la Texas A&M University Global Health Research Complex (GHRC) au identificat o variantă a virusului COVID-19, numită „BV-1”. Este cea mai periculoasă de până acum.
Oamenii de știință de la Universitatea Texas A&M au efectuat un test genetic de rutină pe probe ale unui pacient cu COVID-19 – și au descoperit o nouă variantă îngrijorătoare a coronavirusului.

Varianta Covid, numită „BV-1”, deoarece a fost găsită în Brazos Valley, Texas, pare a fi mai infecțioasă decât versiunea originală a coronavirusului care a măturat atât de mulţi oameni la nivel global, iar testele preliminare sugerează că poate rezista și sistemului imunitar. Și pentru că pacientul a fost bolnav timp de câteva săptămâni, oamenii de știință care au descoperit tulpina sugerează că infecțiile pot dura și mai mult.

Faceţi cunoştinţă cu cea mai nouă şi periculoasă variantă Covid

„În prezent nu știm prea multe despre această variantă, dar are o combinație de mutații similare cu alte variante de îngrijorare care pot fi notificate la nivel internațional”, a declarat pentru CNBC, virologul șef Texas A&M, Ben Neuman .

Oamenii de știință au trimis un raport despre noua variantă Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) pentru a se asigura că oficialii știu despre aceasta și pot ajuta la monitorizarea oricăror alte cazuri care apar, dar lucrările lor nu au fost încă publicate în jurnalele academice
Aparent, BV-1 este similar din punct de vedere genetic cu tulpina B.1.1.7 care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie și acum provoacă mai multe infecții în SUA decât orice altă variantă a coronavirusului, potrivit CNBC . Aceasta poate fi o veste bună, deoarece vaccinurile aprobate pentru utilizare par să se apere destul de bine împotriva variantei B.1.1.7. Dar, deoarece varianta BV-1 este atât de nouă, este prea devreme pentru a spune dacă este sau nu susceptibilă la vaccinurile existente deja.

„BV” înseamnă „Brazos Valley”, regiunea unde se află University Global Health Research Complex (GHRC) şi A&M

GHRC a detectat pentru prima dată BV-1 într-un eșantion de salivă prelevat de la un student din Texas A&M ca parte a programului de testare COVID-19 al universității în curs de desfășurare pe 5 martie.

A fost din nou testat și confirmat la un laborator reglementat la nivel federal de la CHI St. Studentul locuiește în afara campusului, dar este activ în organizațiile din campus. Studentului i s-au oferit ghidurile generale de raportare ale Texas A&M, scrie cnbc.


Accesează: