Noul serviciu care a fost lansat odată cu o serie de funcţii extinse, centrate pe videoconferinţe în direct, pe Facebook, Instagram şi WhatsApp, se dorește un concurent pentru platforma Zoom, dezvoltată de Google. .

Conform reglementărilor impuse de Facebook, persoana care configurează conversaţia trebuie să deţină un cont activ de Facebook, însă ceilalţi participanţi o pot lua parte la discuții chiar dacă nu au conturi active, de pe orice fel de dispozitiv, smartphone, laptop, tabletă, computer tip desktop etc.

În curând, Messenger Rooms va putea găzdui conversații online purtate de grupuri de până la cincizeci de persoane, fără să existe o limită de timp, în condiții de confidenţialitatea şi siguranţa, a transmis compania.

Serviciul va oferi, de asemenea, fundaluri imersive la 360 de grade, având la bază inteligenţa artificială, precum o plajă sau un apartament de lux pe apă.

Lansarea noului serviciu de la Facebook are loc în contextul în care din ce în ce mai mulți oameni recurg la tehnologiile care permit discuţiile video în direct, în timpul izolării.