Facebook recunoaşte că angajaţii ştiau despre practicile companiei Cambridge Analytica

Facebook recunoaşte că angajaţii ştiau despre practicile companiei Cambridge Analytica

Corespondența internă a Facebook oferă informații noi despre modul în care personalul Facebook a reacționat la îngrijorările legate de utilizarea datelor utilizatorilor de către consultanții politici de la compania Cambridge Analytica.

Facebook recunoaşte că unii dintre angajați erau conștienți cu privire la practicile necorespunzătoare ale Cambridge Analytica.  Lipsa de reacţie a Facebook în legătură cu aceste semnalări ale unor angajaţi a fost unul dintre subiectele unei plângeri a Comisiei de Securitate și Schimb (SEC) conform căreia Facebook a plătit o amendă de 100 de milioane de dolari.
Pe biroul general al avocatului Washington DC se află documente care oferă o noi informații despre modul în care personalul Facebook a reacționat sau nu a reacționat, la preocupările legate de utilizarea datelor utilizatorilor de către consultanții campaniei menţionate.
În  corespondența internă a Facebook se arată cum  un membru al personalului Facebook a solicitat clarificări cu privire la politicile Facebook pentru consultanții politici care scoteau date pentru a se potrivi cu profilurile Facebook pe listele alegătorilor pe care campaniile le folosesc, cunoscute sub numele de "fișiere ale alegătorilor".
Angajatul a solicitat lămuriri asupra politicilor Facebook și o anchetă privind „ceea ce face Cambridge în mod special”, precum și informații suplimentare despre activitățile unei alte companii de consultanţă politică, NationBuilder.  Se pare că nimeni nu a răspuns la aceste îngrijorări ale angajatului, iar pe 29 septembrie, a trimis trimis un alt mesaj superiorilor: „Multe companii par să fie la limita politicilor legale, eventual peste”.
Acest al doilea mesaj a determinat o serie de răspunsuri cu opinii diferite despre legitimitatea practicilor de date. Un respondent a spus că cererea a fost transmisă la „DevOps pentru analiză”. Un alt respondent a spus că „transferarea” lor de date a fost „probabil neconformă” cu o serie de politici de pe platforma Facebook, dar a menționat că este dificil să decidă fără mai multe informații despre modul în care Cambridge Analytica foloseşte sistemul Facebook.  
Ieri, Facebook a publicat o postare aparţinând lui Paul Grewal - vicepreședintele companiei și consilier general adjunct - „Nu există informații substanțial noi în acest document”, a scris Grewal. „Cambridge Analytica a însemnat o scurgere de date clară pentru noi, şi am muncit din greu să o rezolvăm. Am învățat multe lecții care ne vor ajuta să devenim o companie mai puternică care merge mai departe”, notează theguardian.