Facebook recunoaşte că unii dintre angajați erau conștienți cu privire la practicile necorespunzătoare ale Cambridge Analytica.  Lipsa de reacţie a Facebook în legătură cu aceste semnalări ale unor angajaţi a fost unul dintre subiectele unei plângeri a Comisiei de Securitate și Schimb (SEC) conform căreia Facebook a plătit o amendă de 100 de milioane de dolari.
Pe biroul general al avocatului Washington DC se află documente care oferă o noi informații despre modul în care personalul Facebook a reacționat sau nu a reacționat, la preocupările legate de utilizarea datelor utilizatorilor de către consultanții campaniei menţionate.
În  corespondența internă a Facebook se arată cum  un membru al personalului Facebook a solicitat clarificări cu privire la politicile Facebook pentru consultanții politici care scoteau date pentru a se potrivi cu profilurile Facebook pe listele alegătorilor pe care campaniile le folosesc, cunoscute sub numele de „fișiere ale alegătorilor”.
Angajatul a solicitat lămuriri asupra politicilor Facebook și o anchetă privind „ceea ce face Cambridge în mod special”, precum și informații suplimentare despre activitățile unei alte companii de consultanţă politică, NationBuilder.  Se pare că nimeni nu a răspuns la aceste îngrijorări ale angajatului, iar pe 29 septembrie, a trimis trimis un alt mesaj superiorilor: „Multe companii par să fie la limita politicilor legale, eventual peste”.
Acest al doilea mesaj a determinat o serie de răspunsuri cu opinii diferite despre legitimitatea practicilor de date. Un respondent a spus că cererea a fost transmisă la „DevOps pentru analiză”. Un alt respondent a spus că „transferarea” lor de date a fost „probabil neconformă” cu o serie de politici de pe platforma Facebook, dar a menționat că este dificil să decidă fără mai multe informații despre modul în care Cambridge Analytica foloseşte sistemul Facebook.  
Ieri, Facebook a publicat o postare aparţinând lui Paul Grewal – vicepreședintele companiei și consilier general adjunct – „Nu există informații substanțial noi în acest document”, a scris Grewal. „Cambridge Analytica a însemnat o scurgere de date clară pentru noi, şi am muncit din greu să o rezolvăm. Am învățat multe lecții care ne vor ajuta să devenim o companie mai puternică care merge mai departe”, notează theguardian.