Facebook își ia mâna de pe jumătate de miliard de utilizatori. Hackerii au motive de satisfacție

Facebook își ia mâna de pe jumătate de miliard de utilizatori. Hackerii au motive de satisfacție

Facebook nu intenționează să anunțe jumătate de miliard de utilizatori ale căror date personale au fost piratate deoarece „habar nu are ale căror date au fost furate”

Aşdar, Facebook nu intenționează să îşi anunțe utilizatorii ale căror informații personale au fost postate pe un site web utilizat de hackeri.

Deşi Mark Zuckerberg a fost printre victimele hacking-ului, ale cărui detalii au fost publicate săptămâna trecută pe un forum de hackeri, nu vor lua măsuri, explicând şi de ce procedează aşa.

Gigantul rețelelor de socializare a declarat că nu este sigur cu privire la identitatea celor jumătate de miliard de utilizatori din întreaga lume care au fost atacaţi de hackeri și că nu îi va notifica.

Facebook ia mâna de pe jumătate de miliard de utilizatori. Hackerii au motive de satisfacție

Este vorba despre o bază de date cu înregistrări despre 533 de milioane de conturi Facebook - inclusiv numere de telefon, locaţie, starea civilă, adrese de e-mail, zile de naștere și alte detalii personale. Aceste date au fost distribuite online în urmă cu o săptămână.

Scurgerea nu a inclus informații precum carduri de credit sau numere de securitate socială, dar datele publicate ar putea fi exploatate în continuare de către răufăcători.

Facebook a precizat la începutul acestei săptămâni că datele au fost extrase din profilurile publice de pe platforma sa în 2019 utilizând funcția de „importator de contacte” implementată pe platformă. Compania mai susţine că a făcut rapid ajustări ale funcției pentru a preveni repetarea unei astfel de activități. Deși datele sunt din 2019, baza de date a fost postată online recent.

Datele au fost extrase din profilurile publice iar Facebook susţine că nu poate spune ce utilizatori ar trebui să fie notificați și, prin urmare, nu intenționează să alerteze persoanele care ar putea fi afectate, a precizat compania.

Facebook a lansat o pagină de ajutor pentru utilizatorii preocupați de intimitatea lor

Este un site web numit haveibeenpwned.com care oferă utilizatorilor șansa de a verifica dacă sunt printre victimele hacking-ului. Prin introducerea unei adrese de e-mail conectat la contul Facebook, site-ul va verifica dacă a fost accesat.

Acolo se precizează că numai informațiile care au fost partajate public pe profilurile utilizatorilor au fost extrase, ceea ce înseamnă că nu includ informații care au fost partajate numai prietenilor, de exemplu. De asemenea, este detaliat modul în care utilizatorii își pot regla setările de confidențialitate.

Pe lângă breşa de pe Facebook, LinkedIn a confirmat joi seară că, într-un incident separat, informațiile privind 500 de milioane de utilizatori ai săi sunt acum de vânzare pe un site utilizat de hackeri. u toate acestea doar aproximativ 2,5 milioane din cele 533 de conturi pirate includeau e-mailuri în datele furate, scrie Daily Mail.

Ne puteți urmări și pe Google News