„FABRICĂ” de FIRME FANTOMĂ într-o cafenea de lux din centrul Capitalei. Patronii care serveau ELITA BUCUREŞTIULUI aveau ștampile false de la CADASTRU şi întocmeau acte notariale sau pașapoarte

„FABRICĂ” de FIRME FANTOMĂ într-o cafenea de lux din centrul Capitalei. Patronii care serveau ELITA BUCUREŞTIULUI aveau ștampile false de la CADASTRU şi întocmeau acte notariale sau pașapoarte

De necrezut pare descoperirea făcută de poliţiştii şi procurorii bucureşteni. În urma a 47 de percheziţii care au avut loc, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, pe 25 februarie, cei peste 150 de poliţişti bucureşteni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au dat de urma unui adevărat cuiib de evazionisti, ascuns chiar în inima Capitalei, într-o cafenea de lux situată ăe Bulevardul Decebal. Din informaţiile obţinute de EVZ, locaţia era frecventată de oameni de afaceri, politicieni şi vedete.

Din datele şi probele administrate în dosarul de evaziune fiscală. a rezultat că, în perioada octombrie 2014 – februarie 2015, suspecţii, patronul mama acestuia si o atreia persoana, au înfiinţat peste 60 de societăţi comerciale cu comportament de tip ,,fantomă’’, pe care le-au folosit în scopul obţinerii fără drept a unor rambursări de TVA, prin depunerea de situaţii financiare nereale la organele fiscale.

"Au fost descxoperite stampile, matrite si pasapoarte falsificate. Practic, cei invinuiti infiintau firme fara sa le inregistreze deoarece aveau, inclusiv, stampile cu timbru sec de la autoritati sau cabinete notariale. In caz de control, ei aratau documentele falsificate. Aveau firme de comert dar si de alta natura pe baza carora au cerut de la stat rambursare de TVA", a explicat, pentru EVZ, unul dintre anchetatori.

"Inarmati" cu actele false, firme care erau "fabricate" patronii cafenelei au cerut, cu titlul de TVA, peste jumătate de million de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Politia Capitaleio a transmis ca Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de 40 de persoane - o buna parte fiind oameni-paravan, folositi doar in acte. Acestea au fost audiate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 3.

Anchetatorii arata ca, in urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor bunuri, obiecte şi înscrisuri, care au servit la înfiinţarea societăţilor în cauză, precum şi la momentul solicitării rambursărilor; peste 100 de ştampile - peste 60 cu antetul unor societăţi comerciale şi aproximativ 40 de ştampile false cu antetul unor birouri de avocatură, birouri notariale şi ANCPI (Cadastru); peste 130 de cartele telefonice, multe dintre acestea utilizate ca element de credibilizare a societăţilor comerciale ,,fantomă’’; peste 140 de carduri bancare şi token-uri de autentificare ,,on-line’’ a mai multor unităţi bancare; mii de file de documente, telefoane mobile, laptop-uri, tablete şi unităţi mobile de stocare de date.

Din cercetări a rezultat că, doi bărbaţi de 31 şi respectiv 23 de ani şi o femeie de 53 de ani, toţi din Bucureşti, folosindu-se de datele unor persoane, sau de persoane care au consimţit acest lucru, au înfiinţat societăţi comerciale în scopul de a obţine venituri ilicite.

Faţă de cele trei persoane s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, fiind prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa a dispus măsura arestării preventive faţă de doi dintre inculpaţi şi a controlului judiciar faţă de cea de a treia persoană.

Prejudiciul a fost recuperat integral, întrucât sumele aprobate ca rambursări de TVA au fost blocate ca urmare a acţiunii desfăşurate, acţiune ce a benificiat de suportul de specialitate al DOS - IGPR.