Directorul Fabricii  Antibiotice  Iași, Ioan Nani, anunța la sfârșitul lui aprilie, că acest medicament a primit autorizație de urgență din partea Agenției Medicamentului din SUA pentru a fi folosit la tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. A făcut demersurile necesare și aștepta sosirea materiei prime în România pentru a începe producția comprimatelor de hidroxiclorochină – Plaquenil.

Astăzi, deja există produse și stocate în depozite primele doze de medicament Plaquenil, urmând să se înceapă distribuția către spitale.

Tot la Antibiotice Iași, fabrică aflată în subordinea Ministerului Sănătății, se vor produce în curând și medicamentele necesare pacienților cu diabet.

Directorul general al Antibiotice Iași a confirmat pentru TVR, că producția paracetamolului și a algocalminului a fost reluată acum două luni.  „Și aici avem o cerere constantă de pe piața internă. Important este că deja am fost receptați și în comunitatea europeană – avem cereri mari din Marea Britanie, din Austria, de la alte țări din comunitatea europeană, în legătură cu aceste produse„, a declarat Ioan Nani.

Organizația Mondială a Sănătății: Opt vaccinuri împotriva COVID-19 sunt în etapa de testare pe oameni

Opt vaccinuri anti-COVID 19 sunt în studiile clinice şi se testează pe oameni, anunță Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Din opt companii care sunt aproape de un vaccin, patru sunt din China. Două companii sunt din SUA, una este din Marea Britanie, iar o altă echipă este o combinaţie între o companie americană, chineză şi germană. Vaccinul produs de Universitatea din Oxford ar putea fi gata în şase luni.