Brățara, botezată „Labby Light”  de către creatorii săi, se bazează pe o tehnologie patentată capabilă să ofere o contribuție în lupta care se dă zi de zi împotriva Coronavirus”, reiterează designerii.

„Brățara ‘Labby Light’ are o funcție duală”, anunță MetaWellness, după cum raportează AdnKronos:

– Pe de o parte, printr-un LED și o vibrație, semnalează purtătorul să respecte distanța minimă de siguranță a unui metru față de alți utilizatori.

– Pe de altă parte, adaugă el, în cazul în care utilizatorul se dovedește pozitiv coronavirus, reconstruiește toate contactele pe care le-a avut cu alte persoane, datorită unui sistem care stochează în siguranță date utile, permițând astfel izolarea rapidă.

Labby Light folosește un protocol de comunicare criptat și sigur

„Dispozitivul folosește protocoale wireless proprii și tehnologie brevetată care îl face imun la tulburări externe şi este disponibil  într-o versiune „stick” pentru a fi păstrat în geantă, buzunar sau centură. Mai mult, se garanteză confidențialitatea purtătorului.

Brățara, în deplină conformitate cu standardele de igienă și sănătate, este garantată vizitatorilor când intră în baie, în unități de cazare, cum ar fi hoteluri, reședințe, sate de vacanță, cu condiţia de a fi returnată la ieșirea din incinta respectivă”, spun producătorii.

Se vorbește deja despre o folosire a brățării și la locul de muncă

Brăţara „Labby Light poate fi adoptată în cadrul unor companii private, unități comerciale și diverse întreprinderi, pentru a garanta siguranța lucrătorilor și pentru a permite redeschiderea activităților în conformitate cu dispozițiile actuale” , concluzionează MetaWellness.

Urmărirea socială

Prin urmare, brățara anti-COVID MetaWellness poate fi, de asemenea, utilizată pentru urmărirea socială și reținerea răspândirii infecției. În acest sector, se află şi  Immuni , aplicația de urmărire socială – aleasă de mai multe state – pe care Google și Apple o dezvoltă împreună.