Evenimentul Zilei > Social > EXPLOZIE DE PREȚ pentru MIELUL de PAȘTE. Ciobanii avertizează de pe acum că românii vor da bani grei pe bucatele tradiționale!
EXPLOZIE DE PREȚ pentru MIELUL de PAȘTE. Ciobanii avertizează de pe acum că românii vor da bani grei pe bucatele tradiționale!

EXPLOZIE DE PREȚ pentru MIELUL de PAȘTE. Ciobanii avertizează de pe acum că românii vor da bani grei pe bucatele tradiționale!

Oierii anunță un Paște mai puțin bogat anul acesta, cu prețuri mari pe kilogramul de carne de miel, dintr-un motiv incredibil: oile au început să fete încă din luna decembrie, iar mieii vor ajunge să cântărească peste 30 de kilograme în perioada Sărbătorilor Pascale. „Se fac cât oile până atunci”, a declarat un crescător pentru Știrile Pro Tv.

Ciobanii sunt siderați de „gestul” colectiv al oilor de a începe fătarea încă din decembrie, dând mieilor timp să atingă greutăți de peste 30 de kilograme fiecare, până în săptămâna de dinaintea Paștelui, în 28 aprilie.

„Cine ar vrea să cumpere un miel de 30 de kilograme? Deja e oaie!”

Cel mai probabil, susțin oierii, nu vor scoate spre vânzare mieii care trec de 20 de kilograme și vor lăsa distribuitorii de carne din import să acopere deficitul.

Un kilogram de miel românesc va costa 12 lei în viu și 28 de lei, carcasă.

România este al 4-lea exportator de produse din oaie din europa, dar, în același timp, importăm masiv carne de miel.