Evenimentul Zilei > EVZ Special > Experții chinezi avertizează: Putem contracta coronavirus fără un contact cu cei bolnavi!
Experții chinezi avertizează: Putem contracta coronavirus fără un contact cu cei bolnavi!

Experții chinezi avertizează: Putem contracta coronavirus fără un contact cu cei bolnavi!

Un material publicat de ziarul South China Morning Post schimbă multe dintre lucrurile pe care le știam despre modul în care putem contracta coronavirusul. În urma unor studii laborioase, oamenii de știință chinezi au ajuns la concluzia că virusul ucigaș poate rămâne în aer cel puțin 30 de minute și poate călători până la 4,5 metri – ceva mai departe decât „distanța sigură” recomandată de autoritățile sanitare din întreaga lume.

Nu toată lumea științifică din China este de acord cu informațiile date publicitățții de specialiștii conduși de Hu Shixiong, Un medic din Beijing, implicat și el în diagnosticul și tratamentul pacienților cu Covid-19, a declarat că studiul a lăsat multe întrebări fără răspuns.

De exemplu, pasagerii care au stat  lângă persoana purtătoare nu au fost infectați, deși au suferit cea mai mare expunere la aerosolii plini de coronavirus. „Cunoștințele noastre despre transmiterea acestui virus sunt încă limitate”.

 

PAGINA ANTERIOARA