Există o licoare făcută din ingrediente simple, pe care dacă o consumi de trei ori pe zi, poți ajunge să arzi grăsimi fără pic de efort. Bogate în vitamine și nutrienți, aceste alimente favorizează metabolismul organismului chiar și atunci când dormim.
Ingredientele principale sunt ananas, țelină, pătrunjel și castravete. Din toate acestea, putem obține o băutură eficientă împotriva grăsimilor din organism, asta pentru că ele conțin o multitudine de nutrienți cu rol diuretic natural, care ajută la detoxifiere.
Ananasul
Consumul de ananas este indicat pentru anemie, creștere, convalescență, demineralizare, dispepsii, intoxicații, arterioscleroză, artrită, gută, litiază și obezitate. Aplicat extern, sucul de ananas este recomandat ca tonifiant al pielii normale. Mai mult, acest suc este foarte bun și pentru stomac.
Acest fruct a fost descoperit în sudul Braziliei și al Paraguayului. Băștinașii îl numeau “nana”, adică “fructul delicios, parfumat”. A fost adus în Europa de Cristofor Columb și cultivat în sere începând cu anul 1720″
Țelina
Țelina conține niveluri ridicate de vitamina K și cantități apreciabile de vitamina A, vitamine B-2 și B-6, şi vitamina C și antioxidanţi importanţi. Țelina este, de asemenea, o sursă bună de nutrienți: acid folic, potasiu, mangan, acid pantotenic, fibre dietetice. Efectele sucului de țelină asupra sănătății, așa au fost ele raportate de consumatori, sunt multe, de aceea le voi prezenta în lista de mai jos doar pe cele mai importante și mai credibile: reduce balonarea, vindecă acneea, adjuvant în tratarea eczemelor și psoriazis, anti-inflamator, suport în menţinerea greutății, ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos, susține nivelul colesterolului.
Pătrunjelul
Această plantă este foarte bogată în vitamine, fiind folosită deseori pentru a desăvârși foarte multe mâncăruri. Pătrunjelul excelează la capitolul vitamină C, depășind chiar și lămâia.
Pătrunjelul ajută la reducerea greutăţii corporale în mod sănătos și asta fără a pune în pericol echilibrul de vitamine din organism, și asta datorită capacităţii sale de a elimina toxinele, organismul va scăpa de compuşii în plus din organism.
Castravetele
De asemenea, consumat ca aliment, castravetele cu coajă, în stare crudă, constituie o sursă importantă de potasiu, fier, siliciu, fosfor, folați, fibre, triptofan și magneziu, care sunt depozitate cu precădere în coaja lui. Tot în coaja castravetelui este depozitată și cea mai mare parte a vitaminei C, a vitaminei A și a vitaminelor B1, B2, B3, B5, B6.
Apa conținută de castravete contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Datorită calităților sale terapeutice, castravetele este folosit ca remediu natural în tratamentul constipației. Este un bun laxativ, contribuind astfel și la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, consumat în mod regulat, ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi. Prin conținutul de vitamine A, B și C, stimulează sistemul imunitar și conferă energie și un ten luminos. Nutriționiștii recomandă să nu fie curățat înainte de a fi consumat, întrucât coaja conține aproximativ 12% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Sucul de castravete ajută la vindecarea gingiilor, menținerea sănătății lor și împrospătează respirația.