Evenimentul Zilei > Monden > Există fantome, dar nu sunt ce credem noi… Mărturiile șocante ale unui exorcist
Există fantome, dar nu sunt ce credem noi… Mărturiile șocante ale unui exorcist

Există fantome, dar nu sunt ce credem noi… Mărturiile șocante ale unui exorcist

Când vine vorba de fenomene paranormale și exorciști, gândul ne fuge automat spre oamenii posedați de demoni. Aceste cazuri sunt. însă, extrem de rare, susține vicarul britanic Jason Bray, unul dintre puținii exorciști acreditați de Biserica Anglicană. Bray spune că de-a lungul carierei sale s-a confruntat, însă, cu altfel de fenomene pe care știința nu le poate explica.

Fantomele sunt „memoria locului”. Vicarul anglican Bray și-a povestit experiențele ciudate într-o carte care se bucură acum de multă atenție în Marea Britanie. Asta, poate, și pentru că autorul a încercat să rămână rațional.
Bray mărturisește, de altfel, că interesul pentru fenomene paranormale a plecat de la o experiență personală.

Fantomele sunt „memoria locului”

Într-o noapte, soția sa s-a trezit auzind copiluol plângând. A intrat în dormitorul lui și a avut senzația că îngheață. Dar frigul sesimțea numai în jurul pătuțului în care se afla băiețelul.


Va declanșa Putin o criză nucleară? Undă de șoc în întreaga lume


Era prima iarnă pe care o petreceau în acea casă și erau foarte mirați că e atât de friguroasă și umedă deși puseseră radatoare în toate camerele, iar locuința avea geamuri termopan.
Într-oalt[  noapte, Bray a descoperit cu groază ce se întâmpla. S-a dus la toaletă, s-a spălat pe mâini, dar când s-a întors spre ușă a simțit o prezență. O senzație ciudată l-a cuprins. În fața lui părea să se afle un bărbat cam de aceeași înălțime. Purta o mască de lemn, de două ori mai lată decât fața lui/ Masca părea sî reprezinte un soare, pentru că avea raze. Avea și găuri pentru ochi, iar lui Bray i s-a părut că strania apariție îl fixeazî.
Cuprins de groazî, s-a întors în dormitor și i-a povestit totul soției.
Aceasta i-a spus că e cazul să se adreseze vicarului, șeful său ierahic. Lui Bray îi era teamă să nu fie luat drept un nebun. Dar vicarul l-a crezut. A doua zi, a venit în casa soților Bray cu o Biblie, o sticlă de apă sfințită și un stropitor. A mers din cameră în cameră, rugându-se în tăcere și binecuvântând casa.


Israelul se pregătește să atace Iranul?! Mișcări suspecte la vârful armatei


La sfârșit, s-au adunat cu toții în sufragerie și au spus o rugăciune. Schimbarea a fost aproape instantanee: ca și cum casa ar fi devenit mai prietenoasă și mult mai caldă. O discuție cu un localnic i-a oferit o explicație a experienței pe care o trăise. „Când au săpat fundația casei, au deranjat un cimitir roman”.

Fantomele sunt „memoria locului” , Ce declanșează activitatea paranormală?

Ciudata sa experiență, petrecută cu mai bine de 20 de ani în urmă, l-a fîcut pe Bray să devină exorcist. Oficiant al eliberării, cum îi numește Biserica Anglicană pe exorciști. Nu pretinde plată pentru serviciile sale.

Biserica îi plătește, însă, o asigurare, pentru cazul în care cineva îl dă în judecată. Dacă se află că o casă a fost „exorcizată”, atunci prețul ei poate să scadă, iar exorcistul riscă să fie adus în fața justiției pentru a acoperi diferența.


Roboții lui Putin, gata de invazie. În aer, pe apă sau uscat…


Bray spune că este extrem de rar ca o fantomă să comunice cu cei vii. Cea mai obișnuită formă de bântuire este o „memorie a locuui” – ca omul mascat din propria lui casă. Într-un mod imposibil de explicat, clădirea sau bucata de pământ redau ceva ce s-a întâmplat acolo chiar și cu sute sau mii de ani înainte.
Uneori, e vorba de un eveniment cumplit. De pildă că proprietar de casă a căzut pe scări și și-a rupt gâtul. Noilor locatari li se întâmplă să simtă că pășesc peste el.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE