Fantomele sunt “memoria locului”. Vicarul anglican Bray și-a povestit experiențele ciudate într-o carte care se bucură acum de multă atenție în Marea Britanie. Asta, poate, și pentru că autorul a încercat să rămână rațional.
Bray mărturisește, de altfel, că interesul pentru fenomene paranormale a plecat de la o experiență personală.

Fantomele sunt “memoria locului”

Într-o noapte, soția sa s-a trezit auzind copiluol plângând. A intrat în dormitorul lui și a avut senzația că îngheață. Dar frigul sesimțea numai în jurul pătuțului în care se afla băiețelul.


Va declanșa Putin o criză nucleară? Undă de șoc în întreaga lume


Era prima iarnă pe care o petreceau în acea casă și erau foarte mirați că e atât de friguroasă și umedă deși puseseră radatoare în toate camerele, iar locuința avea geamuri termopan.
Într-oalt[  noapte, Bray a descoperit cu groază ce se întâmpla. S-a dus la toaletă, s-a spălat pe mâini, dar când s-a întors spre ușă a simțit o prezență. O senzație ciudată l-a cuprins. În fața lui părea să se afle un bărbat cam de aceeași înălțime. Purta o mască de lemn, de două ori mai lată decât fața lui/ Masca părea sî reprezinte un soare, pentru că avea raze. Avea și găuri pentru ochi, iar lui Bray i s-a părut că strania apariție îl fixeazî.
Cuprins de groazî, s-a întors în dormitor și i-a povestit totul soției.
Aceasta i-a spus că e cazul să se adreseze vicarului, șeful său ierahic. Lui Bray îi era teamă să nu fie luat drept un nebun. Dar vicarul l-a crezut. A doua zi, a venit în casa soților Bray cu o Biblie, o sticlă de apă sfințită și un stropitor. A mers din cameră în cameră, rugându-se în tăcere și binecuvântând casa.


Israelul se pregătește să atace Iranul?! Mișcări suspecte la vârful armatei


La sfârșit, s-au adunat cu toții în sufragerie și au spus o rugăciune. Schimbarea a fost aproape instantanee: ca și cum casa ar fi devenit mai prietenoasă și mult mai caldă. O discuție cu un localnic i-a oferit o explicație a experienței pe care o trăise. „Când au săpat fundația casei, au deranjat un cimitir roman”.

Fantomele sunt “memoria locului” , Ce declanșează activitatea paranormală?

Ciudata sa experiență, petrecută cu mai bine de 20 de ani în urmă, l-a fîcut pe Bray să devină exorcist. Oficiant al eliberării, cum îi numește Biserica Anglicană pe exorciști. Nu pretinde plată pentru serviciile sale.

Biserica îi plătește, însă, o asigurare, pentru cazul în care cineva îl dă în judecată. Dacă se află că o casă a fost „exorcizată”, atunci prețul ei poate să scadă, iar exorcistul riscă să fie adus în fața justiției pentru a acoperi diferența.


Roboții lui Putin, gata de invazie. În aer, pe apă sau uscat…


Bray spune că este extrem de rar ca o fantomă să comunice cu cei vii. Cea mai obișnuită formă de bântuire este o „memorie a locuui” – ca omul mascat din propria lui casă. Într-un mod imposibil de explicat, clădirea sau bucata de pământ redau ceva ce s-a întâmplat acolo chiar și cu sute sau mii de ani înainte.
Uneori, e vorba de un eveniment cumplit. De pildă că proprietar de casă a căzut pe scări și și-a rupt gâtul. Noilor locatari li se întâmplă să simtă că pășesc peste el.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE