Evenimentul Zilei > Social > Există deja soluții pentru Covid-19! Câte tratamente sunt în lucru în acest moment
Există deja soluții pentru Covid-19! Câte tratamente sunt în lucru în acest moment

Există deja soluții pentru Covid-19! Câte tratamente sunt în lucru în acest moment

Peste 140 de substanțe sunt testate de către companiile farmaceutice ca potențiale tratamente pentru Covid-19, a anunţat joi la Geneva un grup ce reprezintă aceste companii, informează 7sur7.be.

Printre aceste tratamente potențiale, 77 sunt medicamente care au fost dezvoltate anterior pentru alte boli, iar 68 sunt noi, a spus Thomas Cueni, șeful Federației Internaționale a Producătorilor și Asociațiilor Farmaceutice (IFPMA).

El a adăugat, în timpul unui briefing la Geneva, că 25 de companii au început studii clinice. IFPMA a asigurat că societăţile din sectorul farmaceutic vor colabora cu guvernele pentru a produce tratamente în cantităţile necesare şi la preţuri accesibile.

În acest moment sunt studiate diferite abordări. Pfizer încearcă, spre exemplu, să găsească o modalitate de a limita înmulțirea virusului, iar CSL Behring și Takeda și-au unit forțele pentru a dezvolta o imunoterapie prin combinarea anticorpilor creaţi de organismul a numeroşi pacienţi vindecaţi.

Totuși, alții se bazează pe medicamente care există deja. AstraZeneca testează un medicament utilizat pentru tratarea leucemiei pentru a vedea dacă ajută la prevenirea infecțiilor respiratorii la pacienții cu Covid. Sandoz colectează date privind eficacitatea tratamentului său pentru malarie, hidroxiclorichina.