Evenimentul Zilei > Actualitate > Primul exercițiu live de securitate cibernetică, organizat de SRI
Primul exercițiu live de securitate cibernetică, organizat de SRI

Primul exercițiu live de securitate cibernetică, organizat de SRI

Un exerciţiu naţional live de securitate cibernetică va fi organizat de Serviciul Român de Informații în perioada 15-17 mai, prin intermediul Centrului Naţional Cyberint.

Exercițiul, intitulat CyDEx17, se află la prima ediție și este organizat în conformitate cu Strategia de Securitate Cibernetică a României.

"CyDEx17 se va desfăşura în cadrul poligonului cibernetic al Centrului Naţional Cyberint, creat şi personalizat special pentru acest exerciţiu, şi are ca obiective exersarea şi evaluarea modului de gestionare a incidentelor cibernetice, răspunsul la acestea la nivel operaţional, tactic şi strategic, asigurarea unui nivel de securitate corespunzător la nivelul infrastructurilor cibernetice, precum şi optimizarea procesului de cooperare între instituţii în vederea identificării şi limitării impactului unor incidente de acest tip", se arată într-un comunicat al SRI, potrivit Agerpres.ro. 

Exerciţiul va contribui "la conştientizarea nivelului de pregătire al entităţilor implicate, în situaţia unui eveniment ce va afecta spaţiul cibernetic la nivel naţional, precum şi la consolidarea parteneriatului public-privat în domeniu". 

Peste 60 de instituții din sectoarele public și privat vor participa la eveniment și "îşi vor testa şi antrena modalităţi de răspuns la incidente cibernetice, vor partaja informaţii cu privire la acestea, într-o manieră rapidă şi eficientă, coordonându-şi capacităţile de apărare", se mai arată în comunicat.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: