TRAGERI cu RACHETE AMERICANE la unitatea care APĂRĂ Bucureștiului. Vezi HARTA cu SISTEMELE ANTIAERIENE din România

TRAGERI cu RACHETE AMERICANE la unitatea care APĂRĂ Bucureștiului. Vezi HARTA cu SISTEMELE ANTIAERIENE din România

Odată cu exercițiul NATO, de mare amploarte care are loc la Smârdan, unde participă peste 2.200 de militari, cea mai titrată unitate de apărare anti-aeriană din Armata Română - Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” - a realizat un exercițiu în Poligonul din localitatea Mihai Bravu, judeţul Giurgiu, în prezența ministrului Apărării, Mircea Dușa. Scopul exercițiului a fost evaluarea unei baterii de rachete sol-aer HAWK, de fabricație americană.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a asistat marţi, 21 aprilie, în Poligonul din localitatea Mihai Bravu, judeţul Giurgiu, la un exerciţiu cu trupe în teren realizat în scopul evaluării unei baterii de rachete sol-aer HAWK din compunerea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu”, transmite MApN.

Brigada 1 rachete sol-aer ,,General Nicolae Dascalescu” este cea mai moderna unitate de aparare AA. Are în componență Batalionul Hawk, prima unitate de lupta sol-aer cu achete compatibile cu tehnica NATO, a fost înființată în abul 2006.

Unitatea opereaza cu radare P-18, PRV-13 și rachete de rază medie și lungă (MIM 23 Hawk și S-75 Volhov).

Ne puteți urmări și pe Google News

Misiunea acestei unități este apărarea capitalei României, București.

SURSA FOTO: rumaniamilitary.ro

Brigada 1 rachete sol-aer ,,General Nicolae Dascalescu” acopera o suprafață de aproximativ 20.000 de kilometri pătratți.

Obiectivul exerciţiului a vizat antrenarea echipelor de luptă în angajarea ţintelor aeriene care folosesc manevra împotriva rachetelor sol-aer şi acţionează la înălţimi mici şi medii.

La exerciţiu au participat aproximativ 200 de militari cu tehnica de rachete sol-aer HAWK PIP III R, dar şi aeronave de tip C-27 J Spartan, IAR-330 Puma şi MiG-21 LanceR care au simulat atacuri asupra obiectivului apărat aerian şi atacuri asupra dispozitivului de luptă.

Centrul de greutate a fost reprezentat de verificarea, în condiţii cât mai apropiate de cele reale, a procedurilor de operare a sistemului de comandă-control pentru conducerea în luptă a rachetelor sol-aer.

Sistemele de rachete sol-aer cu bătaie medie HAWK PIP III R asigură apărarea aeriană cu baza la sol a unor obiective importante împotriva atacurilor cu avioane pilotate şi fără pilot, rachetelor de croazieră şi a altor echipamente de zbor ce evoluează la înălţimi mici şi medii.

În perioada 2012-2013, primele baterii HAWK PIP III R au executat trageri reale în poligonul Capu Midia, iar în prezent urmează un program de ridicare a capacităţii de luptă conform standardelor NATO.

Șeful Forțelor Aliate din Europa, la exercițiul NATO de la Smârdan

Tot astăzi, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi generalul Sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa, participa la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului internaţional Wind Spring 15,  în Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi.

Generalul Bradshaw se va afla timp de două zile, 21 şi 22 aprilie, într-o vizită oficială în ţara noastră.

La exerciţiul Wind Spring 15, care se desfăşoară între 16 şi 30 aprilie, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian de la Mihail Kogălniceanu (CAAMK), judeţul Constanţa, participă peste 2.200 de militari cu armament şi tehnică de luptă din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii.

Exerciţiul are ca scop antrenarea în comun, într-o concepţie unitară, a militarilor din ţări membre ale NATO sau partenere, pentru menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor şi îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate şi standardizare ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene.

În cadrul Wind Spring 15 au loc exerciţii de comandament, trageri de luptă, rezolvarea unor situaţii tactice complexe.

Exerciţiul face parte din seria activităţilor de instruire în comun care se desfăşoară atât în ţară cât şi în afara teritoriului naţional, în cadrul operaţiei „Atlantic Resolve”, pentru demonstrarea măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale, în special în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.