Evenimentul Zilei > Actualitate > EXERCIȚIU de intervenție în cazul unei locomotive în FLĂCĂRI în TUNEL
EXERCIȚIU de intervenție în cazul unei locomotive în FLĂCĂRI în TUNEL

EXERCIȚIU de intervenție în cazul unei locomotive în FLĂCĂRI în TUNEL

ISU Covasna a derulat un important exercițiu de intervenție în cazul unui incendiu pe calea ferată, în tunelul de la Teliu.

Intervenție impresionantă pentru salvarea celor 15 victime rănite în urma unui incendiu la locomotiva unui tren care traversa tunelul de la Teliu, cel mai mare tunel feroviar din România, cu lungimea de 4,4 km. La intervenția demonstrativă au participat Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihai Viteazul” al județului Covasna în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei” al județului Brașov. Conform scenariului, mecanicul locomotivei a alertat autoritățile la 112 despre producerea unui incendiu la locomotivă, în trenul de călători aflându-se 15 persoane. Intervenția a constat în salvarea celor 15 persoane, dintre care 4 erau rănite în stare gravă.

În exercițiu au fost antrenate peste 130 de forțe și mijloace operative, victimele fiind tratate în regim de prim-ajutor în Postul Medical Avansat de medicii și paramedicii sosiți de urgență la intervenție. Scopul exercițiului a fost stabilirea unei planificări, pregătiri, organizări și desfășurări a acțiunilor de intervenție în tunelurile feroviare, când este necesară intervenția mai multor departamente alea ISU.